Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Beskontaktno plaćanje od sada i u McDonald’s restorane u Srbiji

Beskontaktno plaćanje od sada i u McDonald’s restorane u Srbiji

Visa, McDonald’s i AIK banka udružili su se na projektu uvođenja Visa payWave beskontaktne tehnologije u McDonald’s restorane širom Srbije i time potrošačima obezbedili još jednostavniji i brži način plaćanja porudžbina. Visa, McDonald’s i AIK banka demonstrirali su obavljanje transakcija beskontaktnim karticama, kao i NFC plaćanja pametnim telefonom u McDonald’s restoranu Fontana u Beogradu, 11. septembra 2015. godine.

Kako bi omogućila plaćanje Visa payWave beskontaktnim karticama, AIK banka, partner projekta, uvela je moderne beskontaktne terminalne za naplatu (POS) u 15 McDonald’s restorana, kao i u McDrive-u.

Zahvaljujući kompletnoj integraciji kase i POS terminala potrošači potpuno samostalno obavljaju transakcije. Naime, korisnik kartice sam koristi POS terminal: prisloni ili provuče platnu karticu, unese PIN (ukoliko je to potrebno) i skloni karticu nakon izvršene transakcije. Zahvaljujući Visa payWave beskontaktnoj tehnologiji dovoljno je da kupac karticu samo približi čitaču na POS terminalu i transakcija će biti obavljena bez predavanja kartice zaposlenom na kasi. Dodatno, za sve iznose do 2.000 RSD nije potrebno uneti PIN kod niti potpis, što proces plaćanja čini još bržim.

Visa payWave tehnologija može biti implementirana i na mobilnim telefonima koji podržavaju beskontaktno plaćanje bazirano na NFC-u (Near-Field-Communication). Plaćanja mobilnim telefonom moguće je obaviti na istim terminalima koji prihvataju i beskontaktne kartice u McDonald’s restoranima.

Demonstracija Visa placanja 3 Beskontaktno plaćanje od sada i u McDonalds restorane u Srbiji

Vladimir Đorđević, Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu, izjavio je:

“Srbija je, trenutno, treće tržište u CEMEA regionu po broju transakcija obavljenih Visa payWave karticama, a prihvatanje beskontaktne tehnologije izuzetno je značajno za dalji razvoj elektronskih plaćanja, jer ubrzano zamenjuje upotrebu gotovine. Nadamo se da će uvođenjem Visa payWave tehnologije u McDonald’s, koji je inače jedan od naših ključnih partnera, još više potrošača uživati u prednostima brzog, sigurnog i jednostavnog načina plaćanja, što će ujedno doprineti i jačanju liderske pozicije Srbije u usvajanju i primeni inovativnih rešenja plaćanja.”

“Primena beskontaktnog plaćanja omogućila je našim zaposlenima u petnaest McDonald’s restorana širom Srbije da efikasnije uslužuju goste. Reakcije gostiju restorana su pozitivne, jer im je sada potrebno samo nekoliko sekundi da karticom, uz Visa payWave tehnologiju, izvrše plaćanje”, izjavila je Desanka Landauer, direktor marketinga McDonald’s za Srbiju.

Andriy Shcherbina direktor razvoja novih proizvoda i inovacija kompanije Visa CIS i SEE Beskontaktno plaćanje od sada i u McDonalds restorane u Srbiji

“U skladu sa starteškim opredeljenjem AIK Banke da se pozicionira kao lider u inovativnosti i primeni novih tehnologija u savremenom bankarskom poslovanju, velika pažnja posvećuje se unapređenju korisničkih usluga u okviru kojih se svakako ističe kao ključan element i usluga beskontaktnog plaćanja. Dugogodišnje partnerstvo koje AIK Banka ima sa kompanijama Visa i McDonalds, dodatno je učvrstilo našu odluku da učestvujemo u implementaciji Visa payWave beskontaktne tehnologije u McDonald’s restoranima, što je logičan sled u razvoju i unapređenju ove vrste korisničkih usluga”, rekao je Srđan Savić, rukovodilac službe direktnih kanala, AIK banke.

Objekti koji prihvataju beskontaktno plaćanje imaju oznaku na POS terminalima.

Editors choice