5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Besmislenost horor parodija

Besmislenost horor parodija

Pogledavši trejler za najnoviju parodiju ove vrste “Mrak film 5” (Scary Movie 5), nisam mogao, a da se ne zapitam zašto se toliko insistira na pravljenju posebnog žanra, koji je apsolutno besmislen, s obzirom na to da ovi filmovi nisu ni smešni, a ni zanimljivi. Imaju samo jedan cilj, a to je da neuspešno ismevaju loše horor filmove. To rade preko još otrcanijih njihovih filmova, sa neverovatno lošim glumcima i efektima.

 Besmislenost horor parodija

“Vampires Suck”, još jedna loša parodija

Što je još neverovatnije, njihove premijere se najavljuju na velikim vratima sa dosta propagande, kako bi se film što bolje plasirao, a svakako loše prođu u bioskopima. Jednostavan razlog za to jeste što su sve fore uveliko izlizane. Filmovi se prave sa najmanjim mogućim budžetom, računajući na povodljivost publike i na dobro “našminkan” trejler, sa nadom da će određena grupa biti toliko glupa i luda, da će zapravo otići u bioskop i platiti kartu za ove filmove.

scary movie poster Besmislenost horor parodija

“Scary Movie” poster

Naravno, neću ni ja biti licemeran pa da kažem da su sve parodije sranje. Kada su se pojavili “Mrak film 1, 2 i 3” i “Goli pištolj” (The Naked Gun) predstavljali su zaista novu vrstu komedije – na koje smo se svi mi smejali do suza. Onda kreće popularizacija ovog “žanra”, pa se pojavljuju svakojaki naslovi poput “Date Movie”, “Epic Movie” i još mnogo raznih “muvija”, koji su toliko iritantni – na čelu sa glumcima koje su izvlačili iz reklama za paste za zube i za Domestos, koji bi mogli proći kao dobri glumci jedino ako smo slepi i gluvi. Prosto više nije i ne može biti zanimljivo glupiranje ljudi u studijima, pritom to nazivajući filmom i povrh svega uzimati pare za to. Međutim, dok je ovaca, ima i vune za šišanje.

lud zbunjenog Besmislenost horor parodija

Lud zbunjenog?

Tako da i dalje stojim u besnoj neverici da nije dovoljno što neki filmski studiji nenamerno naprave loš film, dok se ovi nazoviumetnici takmiče ko će napraviti što goru parodiju i uzeti više para. Unapred da vas obavestim, ove godine pored “Mrak filma 5”, izašao je (pokušao sam da odgledam, ali sam odustao posle 15 minuta) i “Hunted House”, koji ima istu temu kao i prethodno spomenuti film, a to je pokušaj ismevanja podjednako lošeg horora “Paranormalna aktivnost 4” (Paranormal Activity 4). Tako da, ukoliko želite da negde izgubite vreme na krajnje glup način, preporučujem da pogledate neku od parodija koje su izašle u poslednjih šest godina.

A o forsiranju loših horor nastavaka pisaću u nekoj drugoj prilici.


Marko Vukićević – Kritičar, filantrop, vodi se Šekspirovim citatom “All world’s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances and one man in his time plays many parts. As you like.”.

Editors choice