Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Jedna od najvećih zvezda današnjice Bijonse (Beyoncé) pažnju medija ovih dana privlači zahvaljujući tekstu koji je objavljen na stranici shriverreport.org. U ovom blogu koji nosi naziv “Jednakost polova je mit”, a Bijonse ga potpisuje pod punim imenom i prezimenom, govori o stvarnom položaju žena danas.

Svoj prvi tekst Bijonse posvećuje ženama i poziva sve ljude da prestanu da veruju u mit o jednakosti polova i ističe da prosečna zaposlena žena u Americi zarađuje 77% zarade prosečnog muškarca. Tu činjenicu neće promeniti ništa osim buđenja iz dubokog sna i suočavanja sa istinom. Ističe da su muškarci ti koji mogu da zahtevaju da njihove žene, ćerke, sestre i majke imaju veću zaradu i da se neće ista meriti na osnovu pola.

Pored svega, pop diva ne beži od činjenice da su čovečanstvu potrebni  i muškarci i žene i da baš zbog toga ne možemo biti nejednaki. Zbog toga se još od malena deca treba učiti pravilima jednakosti. Ne zaboravimo da su žene te koje čine više od 40% svetske populacije, a da svi zaslužujemo 100% mogućnosti.

Beyonce Album 4 Outtake beyonce 32623421 1280 960 Beyoncé kao feministkinja: Jednakost polova je mit

Jednakost polova je mit


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Editors choice