Jedna od najvećih zvezda današnjice Bijonse (Beyoncé) pažnju medija ovih dana privlači zahvaljujući tekstu koji je objavljen na stranici shriverreport.org. U ovom blogu koji nosi naziv “Jednakost polova je mit”, a Bijonse ga potpisuje pod punim imenom i prezimenom, govori o stvarnom položaju žena danas.

Svoj prvi tekst Bijonse posvećuje ženama i poziva sve ljude da prestanu da veruju u mit o jednakosti polova i ističe da prosečna zaposlena žena u Americi zarađuje 77% zarade prosečnog muškarca. Tu činjenicu neće promeniti ništa osim buđenja iz dubokog sna i suočavanja sa istinom. Ističe da su muškarci ti koji mogu da zahtevaju da njihove žene, ćerke, sestre i majke imaju veću zaradu i da se neće ista meriti na osnovu pola.

Pored svega, pop diva ne beži od činjenice da su čovečanstvu potrebni  i muškarci i žene i da baš zbog toga ne možemo biti nejednaki. Zbog toga se još od malena deca treba učiti pravilima jednakosti. Ne zaboravimo da su žene te koje čine više od 40% svetske populacije, a da svi zaslužujemo 100% mogućnosti.

Beyonce Album 4 Outtake beyonce 32623421 1280 960 Beyoncé kao feministkinja: Jednakost polova je mit

Jednakost polova je mit


Dragana Katić je autor stranice Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Njena dnevna rutina: “Ustati. Zablistati. Vratiti se u krevet.”

Comments