Istezanje i vežbe fleksibilnosti su joj veoma važni

Važno je da ne preskačete ovu jednostastavnu aktivnost. Istezanje dovodi do veće fleksibilnosti tela, više mogućnosti pri pokretu i jača mišiće. Beyoncé je svesna toga, naročito zbog činjenice da uz pevanje ona organizuje čitav plesni spektakl na svojim nastupima. Marco Borges, njen personalni trener preporučuje vežbu istezanja uz peškir, kojim obuhvatite nogu dok ležite na podu a onda je ispravite zatežući peškir preko stopala.

Beyoncé radi treninge sa kanapima

Ukoliko ste do sada pogledali Beyoncé-in “Homecoming” video, videli ste scenu u kojoj ona vežba sa teškim kanapima. Kanapi su odlična vežba za sagorevanje kalorija i jačanje mišića, a kada ih kombinujete uz kardio vežbe time zapravo radite na celom telu.

Voli da vežba napolju

Njena saradnja na kolekciji sportske odeće sa čuvenim brendom Adidas, pod nazivom “Ivy Park” nastala upravo iz ove ljubavi prema treninzima van sale. Beyoncé je kao devojka najviše u parku volela da trči i gradi svoju snagu i izdržljivost, a sama kaže da je upravo u parku kao tinejdžerka naučila prvi put da sluša sopstveno telo. Taj osećaj istovremenog fokusa na svoj duh i telo zadržala je do dan danas, kada i dalje primenjuje vežbanje napolju.

Pred turneje intenzivno radi cardio treninge

Ukoliko ste imali sreće da uživo vidite Beyonce na koncertu, znate da ona ima dovoljno snage da više od jednog sata nastupa pleše, peva i kreće se preko cele scene. Ovo je moguće zahvaljujući intenzivnim kardio treninzima, koji uključuju sprint trčanje i boks. Ove vežbe dobre su za građenje muskularne izdržljivosti, koja je ključna pri scenskim nastupima.

Naslovna fotografija: instagram.com/beyonce

Jovana

Comments