Nakon raskida očajnički tražimo novu ljubav, i u svakom sledećem vidimo čoveka našeg života, jer svako od nas ima svoju srodnu dušu zar ne?!?! Neke se čak i naviknu na samoću, ne žele da se vrate na staro, postaju pohotne Samante koje muškarce koriste samo za seks, ali u dubini duše svima nama treba neko. Ne da bi radio stvari za nas, ili zato što smo nesposobne, već zato što smo društvena bića i što smo predodređeni da živimo u zajednicama. Nakon duge veze uvek je teško vratiti se na početak i opet tražiti, juriti, praviti zasede, izlaziti sa raznim muškarcima, dok ne naiđemo ponovo na onog koji će nas zaista razumeti i beskrajno voleti. Evo nekoliko saveta kako prevazići period tranzicije iz MI u JA i prihvatiti samoću na neko vreme.

1. Nikada nemoj da izlaziš sa glavnim kazanovom svih žurki u gradu. Ok zvuči super da se nakon nekoliko koktelčića baš ti od svih “srećnica” nađeš u njegovom naručju i da ti svi zavide. Da, on jeste savršen, ima izvajano telo, savršen osmeh, pogled koji ubija i svi ga žele, ali na žalost kao i svi drugi koji ga obožavaju, tako i on obožava samo sebe. Bićeš mu samo modni detalj te večeri. Ni Victoria Beckam ne voli da je zovu ženom fudbalera, pa ni ti ne želiš da te neko smatra “modnim detaljem”.

2. Pomirenje je romantično samo prvi put. Ako se nađeš u dilemi (a definitivno hoćeš) da se pomiriš sa bivšim dečkom, imaj na umu da je samo taj jedan jedini put cool. Niko ne voli parove koji se svake dve nedelje mire i raskidaju. Na kraju tebi je najgore, ponavljaš iste greške, živiš u laži i gubiš dragoceno vreme. Ok je nekome dati drugu šansu, ali da li zaslužuje i treću, četvrtu, petu, šestu???

3. Nemoj se sažaljevati za praznike. Da znam, nema ništa lepše od dočeka Nove godine u naručju tvog princa i onog čarobnog poljupca u 00:00, ali iako se to ne desi, ne znači da ne možeš da se zabaviš za Novu godinu i radiš sve ono što ne bi mogla ukoliko imaš dečka.

4. Singl devojke ne daju drugim singl devojkama da pijane šalju poruke. Veče kreće sa “Ma ako te zaboli ti moli, moli, moli … ” ipak je to san svake devojke makar malo povređene, pa prelazimo na “Neće više lola voljeti do bola, momci za mnom ne plaču, ne plačem za njima ja”, mora se nazdraviti za nas singl dame. E sad već kreće zahuktavanje sa “A ja bih se s’ tobom topila, al’ ne bih ti to priznala da nisam popila”, ovde je krucijalno skloniti ili piće ili telefon. Verujem da će lakše biti skloniti telefon. Ali i dalje moraš biti u pripravnosti jer uskoro kreće “Ljubavi mi smo mnogo toga hteli, zajednoooo samo ovo nismo smeli … ”. E ovde već vodi drugaricu kući, jer posle ove pesme ništa je neće sprečiti da te i ubije samo da dođe do telefona. Ovako i ti izgledaš ukoliko ti drugarice na vreme ne oduzmu telefon. Čuvajte jedne druge od neispravljivih grešaka i onog gorkog ukusa sutra ujutro, kada shvatite da ste uradile najveću glupost na svetu.

5. Moraš sama sa sobom da završiš priču. Raskidi su užasni i naravno uvek je nešto ostalo nedorečeno. Uvek ima “uh što mu samo još ovo nisam rekla …”. Nisi zato što nije ni trebalo, ne bi ništa promenilo. Mnogo je bolje da usmeriš svu svoju energiju na budućnost, nego na preturanje po glavi ko je kome šta rekao i šta bi bilo da si rekla ovo ili ono. Ako zaista želiš da završiš celu priču jedini način jeste da sama sa sobom raščistiš stvari, jer na kraju samo na svoje emocije i imaš uticaj.

Comments