“Dan kada snaga ljubavi nadvlada ljubav prema snazi, svet će upoznati mir.” Mahatma Gandi

Na poziv ambasade Indije u Srbiji, jedan od najeminentnijih svetskih stručnjaka Gandijevog učenja i nasleđa, gospodin Birad Radžaram Jadžnik, predavač, autor i kustos, nakon Londona, Johanesburga i Njujorka predstavlja svoju jedinstvenu interaktivnu multimedijalnu prezentaciju o Mahatmi Gandiju i u Beogradu.

“Put mira, istine i nenasilja je integralni deo Gandijevog učenja. Naš cilj je da pronađemo Gandija u sebi i oko sebe, ne da postanemo njegovi sledbenici. Svetu je danas potrebno stotine Gandija da se transformiše u mirno, pravedno i civilno društvo. Pronađite Gandija u sebi, u svojim bližnjima kao i u svojim protivnicima, svi mi imamo taj kvalitet. Sve što je potrebno jeste otvoren um, a priroda uma je takva da se jednom proširen nikada ne može vratiti na staro”, kaže gospodin Birad Radžaram Jadžnik.

mahatma gandi u beogradu 1 Interaktivna prezentacija Birada Jadžnika Mahatma Gandi u Beogradu

16. marta u velikoj dvorani “Sava” Centra sa početkom u 19h svi zainteresovani sugrađani imaće jedinstvenu priliku da se kroz interaktivni medijalni razgovor pridruže globalnoj konverzaciji o nasleđu i vrednostima jednog od najplemenitijih lidera čovečanstva, Mahatme Gandija i dobiju inspiraciju da pronađu Gandija u sebi.

Comments