Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Untitled 2 Bitka za bebe!

Prvog septembra 2011. godine, u organizaciji B92 Fonda, počela je velika humanitarna akcija pod nazivom “Bitka za bebe”, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane.

Inkubatori u Srbiji stari su i po 40 godina – stariji od roditelja mnogih prevremeno rođenih beba kojima predstavljaju prvi dom. Ovim inkubatorima je odavno istekla garancija, rezervne delove za njih je gotovo nemoguće nabaviti, a servisiranje postaje nemoguća misija. Smrtnost novorođenčadi teške do 999 grama u Srbiji iznosi 60%, dok je u zemljama Evropske Unije i SAD 15%. Pod ovakvim okolnostima u pitanje je dovedeno osnovno ljudsko pravo – pravo na život!

Pored inkubatora, prevremeno rođenim bebama potrebne su i posebne pelene. Nijedan uvoznik u Srbiji ne želi da uvozi ove pelene, pa ih na našem tržištu ni nema.

Zdravstvenim institucijama u Srbiji je, da bi zaštitile pravo ovih beba na život, potrebno 100 novih, savremenih inkubatora. Zastarela oprema ne samo što ne pruža bebama adekvatnu negu, već dodatno otežava njihovu ionako pretešku borbu za život. Napori koje pojedinci, država i državne institucije ulažu u tom pravcu nisu dovoljni kako bi se problem rešio, zato nam je cilj da motivišemo pojedince da pozovu kompanije da se priključe širokom frontu u borbi za zaštitu osnovnog prava beba – prava na život.

299655 187592057978908 185256468212467 446879 158912133 n Bitka za bebe!

Na sajtu www.bitkazabebe.rs građani mogu da glasaju za kompanije za koje veruju da mogu da spasu ljudski život. Oni na taj način biraju kompanije heroje i pozivaju ih da daju svoj doprinos u ovoj presudnoj bici.

Svi treba da znaju da se u Srbiji danas vodi bitka o kojoj se ne pišu herojske priče. Bitka u kojoj nema ordenja. Bitka u kojoj je jedina nagrada – život. U njoj se bore najmanji i najmlađi borci koje je svet ikada video. Stoga Vas pozivamo da se priključite borbi za prikupljanje 100 novih inkubatora tako što ćete nam pomoći da proširimo glas o ovoj akciji na svaki mogući način. Takođe, uskoro će biti omogućene donacije putem SMS poruka, pružajući tako priliku svima da i novčano pomognu onoliko koliko mogu.

Do sada, u okviru ove akcije kupljena su dva od 100 nepohodnih inkubatora.


Wannabe Magazine uključuje se u Bitku za bebe, a nastaviće da podržava ovu i slične akcije. Takođe, pozivamo sve naše čitaoce da pronađu najbolji način da učestvuju u Bici za bebe.

Editors choice