5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Islandska umetnica Bjork (Björk) objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu Vivei ponudila publici jedinstveni doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje„Bjork Digital“. Turneja je započela proteklog vikenda na „Vivid“ festivalu u Sidneju i nastaviće se u brojnim svetskim metropolama; ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neverovatnih i neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti. PredstavljeniVR doživljaji u vezi su sa muzičkim numerama sa osmog studijskog albumaBjork— „Vulnicura“, i omogućeni na HTC-ovoj platformi za virtuelnu realnost, Vive.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup muzičke i performans umetnice Bjork u ulozi di-džeja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup „VR Album Exhibition-u“ u večernjim satima. Po ulasku na virtuelnupostavku, gosti su dočekivani u prostoriji sa mnogobrojnim HTC Vive kacigama,uz pomoć kojih su zatim mogli da uživaju u virtuelnom doživljaju albuma „Vulnicura“.

Svetska premijera numere „Notget“ u virtuelnoj realnosti kombinuje 3D skenove visoke rezolucije, holostudio na licu mesta, tehnologijehvatanje pokreta i merenja položaja u prostoru uz pomoć video snimaka, u spoju sa specijalnim dizajnom prostiranja zvuka u realnom vremenu koji prosto uvlači korisnika u Bjork performans. Svi ovi digitalni resursi izmešani su tako da stvaraju specifičnu digitalnu formu čestica, koja se neprestano razvija i menja uz svetlo i zvuk koji ispunjavaju prostor oko korisnika. Vive i njegovi VR senzori za praćenje pokreta u prostoriji omogućili su timu profesionalaca da kreira deo performansa koji reguje i ostvaruje duboku vezu sa korisnicima.

bjork1 Bjork i HTC pomeraju granice muzičkih performansa i video spotova

Bjork Digitalje VR sadržaj sa utkanim doživljajem, koji odlikuju predivni renderi vizuelnih kreacija nastalih u saradnji muzičke umetnice Bjork sa brojnim slavnim režiserima među kojima su Endrju Hunag (Andrew Huang) i Džesi Kanda (Jesse Kanda), Voren Dupre (Warren Du Preez)i Nik Tornton Džons (Nick Tornton Jones). Svaki od njih doprineo je Bjork instalacijama u stvarnom i virtuelnom svetu:

• Stonemilker – režirao Andrew Thomas Huang

• Black Lake – režirao Andrew Thomas Huang

• Mouth Mantra – režirao Jesse Kanda

• ‘Notget’ – režirali Warren Du Preez i Nick Thornton Jones – ekskluzivna realistična instalacija verzije „Vulnicura“ albuma, u saradnji sa renomiranim britanskim studiom za digitalnu produkciju, REWIND-VR.

• ‘Biophilia’ – aplikacija u vidu sobe za istraživanje; revolucionarna edukativna aplikacija koju je Bjork osmislilaza obrazovanje dece o nauci, prirodi i muzici.

„Sa Vive sistemom usredsređeni smo na stvaranje novih i potpuno prožimajućih iskustava za naše korisnike, i partnerstvo sa Bjork, u tom smislu,vidimo kao sasvim prirodan spoj,” izjavio je Rikard Steiber,viši potpredsednik sektora za Virtuelnu Realnost u kompaniji HTC. „Bjork je pionir i inovator u primeni tehnologije za ’uvlačenje’ slušalaca u svoju muziku, a vizuelni koncepti kreirani u sklopu Bjork Digital albuma prosto su fascinantni. Oduševljeni smo saradnjom sa Bjork i mogućnošću da njenim fanovimaponudimo ovakvo iskustvo”.

Više informacija o Vivid festivalu i Bjork performansu u Sidneju možete pronaći OVDE.

 

Editors choice