Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Bjork i HTC pomeraju granice muzičkih performansa i video spotova

Bjork i HTC pomeraju granice muzičkih performansa i video spotova

Islandska umetnica Bjork (Björk) objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu Vivei ponudila publici jedinstveni doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje„Bjork Digital“. Turneja je započela proteklog vikenda na „Vivid“ festivalu u Sidneju i nastaviće se u brojnim svetskim metropolama; ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neverovatnih i neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti. PredstavljeniVR doživljaji u vezi su sa muzičkim numerama sa osmog studijskog albumaBjork— „Vulnicura“, i omogućeni na HTC-ovoj platformi za virtuelnu realnost, Vive.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup muzičke i performans umetnice Bjork u ulozi di-džeja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup „VR Album Exhibition-u“ u večernjim satima. Po ulasku na virtuelnupostavku, gosti su dočekivani u prostoriji sa mnogobrojnim HTC Vive kacigama,uz pomoć kojih su zatim mogli da uživaju u virtuelnom doživljaju albuma „Vulnicura“.

Svetska premijera numere „Notget“ u virtuelnoj realnosti kombinuje 3D skenove visoke rezolucije, holostudio na licu mesta, tehnologijehvatanje pokreta i merenja položaja u prostoru uz pomoć video snimaka, u spoju sa specijalnim dizajnom prostiranja zvuka u realnom vremenu koji prosto uvlači korisnika u Bjork performans. Svi ovi digitalni resursi izmešani su tako da stvaraju specifičnu digitalnu formu čestica, koja se neprestano razvija i menja uz svetlo i zvuk koji ispunjavaju prostor oko korisnika. Vive i njegovi VR senzori za praćenje pokreta u prostoriji omogućili su timu profesionalaca da kreira deo performansa koji reguje i ostvaruje duboku vezu sa korisnicima.

bjork1 Bjork i HTC pomeraju granice muzičkih performansa i video spotova

Bjork Digitalje VR sadržaj sa utkanim doživljajem, koji odlikuju predivni renderi vizuelnih kreacija nastalih u saradnji muzičke umetnice Bjork sa brojnim slavnim režiserima među kojima su Endrju Hunag (Andrew Huang) i Džesi Kanda (Jesse Kanda), Voren Dupre (Warren Du Preez)i Nik Tornton Džons (Nick Tornton Jones). Svaki od njih doprineo je Bjork instalacijama u stvarnom i virtuelnom svetu:

• Stonemilker – režirao Andrew Thomas Huang

• Black Lake – režirao Andrew Thomas Huang

• Mouth Mantra – režirao Jesse Kanda

• ‘Notget’ – režirali Warren Du Preez i Nick Thornton Jones – ekskluzivna realistična instalacija verzije „Vulnicura“ albuma, u saradnji sa renomiranim britanskim studiom za digitalnu produkciju, REWIND-VR.

• ‘Biophilia’ – aplikacija u vidu sobe za istraživanje; revolucionarna edukativna aplikacija koju je Bjork osmislilaza obrazovanje dece o nauci, prirodi i muzici.

„Sa Vive sistemom usredsređeni smo na stvaranje novih i potpuno prožimajućih iskustava za naše korisnike, i partnerstvo sa Bjork, u tom smislu,vidimo kao sasvim prirodan spoj,” izjavio je Rikard Steiber,viši potpredsednik sektora za Virtuelnu Realnost u kompaniji HTC. „Bjork je pionir i inovator u primeni tehnologije za ’uvlačenje’ slušalaca u svoju muziku, a vizuelni koncepti kreirani u sklopu Bjork Digital albuma prosto su fascinantni. Oduševljeni smo saradnjom sa Bjork i mogućnošću da njenim fanovimaponudimo ovakvo iskustvo”.

Više informacija o Vivid festivalu i Bjork performansu u Sidneju možete pronaći OVDE.

 

Editors choice