Blizanci su oduvek privlačili posebnu pažnju, bilo da su istog, ili suprotnog pola. Zna se da je njihov odnos poseban, a povezanost veća nego u bilo kom drugom srodničkom odnosu. Istraživanja stalno donose neke nove rezultate koji se tiču blizanaca, tako da su i ove činjenice, koje vam predstavljamo, skupljene iz različitih analiza njihovog ponašanja. Neke od njih će vas verovatno iznenaditi i zamisliti!

Razvijaju sopstveni jezik

Oko četrdeset odsto jednojajčanih blizanaca tokom života razviju “tajni jezik” koji samo oni razumeju. Iako okolini zvuči kao da nešto nejasno mumlaju, oni jedno drugo sve razumeju. Ta pojava se naziva “idoglosia” i javlja se kada blizanci ne žele da ostatak sveta zna o čemu oni pričaju. Dve bliznakinje, koje su se kao tinejdžerke ranih 80-ih iživljavale nad svojim vršnjacima, ostale su upamćene kao “Tihi blizanci” zato što nikad nisu progovarale ni sa kim drugim, osim između sebe.

bliznakinje 1 Iznenađujuće činjenice o blizancima

Mogu imati različite očeve

Iako u ovom slučaju njihova mama mora dosta toga da objasni, činjenica je da 1 od 400 parova blizanaca ima različite očeve. Ovo je moguće kada se ženi tokom ciklusa odvoji više od jedne jajne ćelije, a ona ima seks sa više različitih muškaraca.

Comments