Jedan od najprestižnijih modnih događaja u svetu poznatih ličnosti, čuveni Met Ball, odnosno Met Gala veče – održava se od 1948. godine, a aktuelan je i dan-danas. Ovaj humanitarni događaj, čiji je cilj prikupljanje novca za održavanje Instituta kostima u okviru Metropoliten muzeja u New Yorku, oko sebe već godinama okuplja najpoznatije ličnosti i beleži neke od njihovih najneobičnijih i najupadljivijih autfita. Met Gala veče se održava svakog prvog ponedeljka u mesecu maju, ali usled globalne pandemije koja je zahvatila ceo svet, prošlogodišnje Met Gala veče pomereno je za ovu godinu, i to za septembar. Po najnovijim vestima, ovo će biti poslednje pomeranje ovog događaja koji nestrpljivo iščekujemo, a mi vam u nastavku teksta donosimo sve informacije o narednom Met Ballu. Uživajte i pripremite se za najzanimljiviji modni događaj u ovoj godini!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Met Gala 2021 (@_metgala2021)

Gde će se održati ovogodišnje Met Gala veče?

Ovogodišnje Met Gala veče održaće se 13. septembra, umesto originalno planiranog 3. maja. Takođe, prvi ponedeljak u septembru nije bio opcija usled toga što se tada obeležava američki Praznik rada, ali konačno smo dočekali definitivnu odluku da se bal održi 13. septembra. Svi učesnici ovogodišnjeg bala moraju biti vakcinisani, a obavezno je i nošenje maski tokom održavanja ceremonije u sali.

Koja je tema ovogodišnje Met Gala večeri?

Tema ovogodišnjeg Met bala je “In America: A Lexicon of Fashion”, a sama izložba odevnih komada i kostima biće otvorena 18. septembra. Takođe, ova izložba će imati i svoj nastavak sa temom “In America: An Anthology of Fashion”, koji će biti prikazan 5. maja naredne godine. Samo neki od modnih dizajnera koji će biti učesnici ove jedinstvene izložbe su Christopher John Rogers, Prabal Gurung, Conner Ives, Andre Walker i mnogi drugi. Takođe, ovogodišnja izložbena postavka će, od muzeja u kojem će kolekcija biti izložena, kreirati autentični dom u kojem će svaka soba predstavljati drugačiju reč koja opisuje našu vezu sa modom. Na primer, reč za kancelariju će biti aspiracija, za kuhinju well-being a za tavan nostalgija.

Comments