Kao i u modi, i u enterijeru svake godine postoji nešto što je trend i nešto što baš nije, bilo da su u pitanju boje, ili komadi nameštaja. Naravno, ako si stan prošle godine okrečila u pastelno zelenu, koja već ove nije baš tako visoko kotirana među ljubiteljima dizajna enterijera, to svakako ne znači da ćeš odmah da prekrečiš sve i promeniš, to niti je praktično niti ekonomično ali ukoliko jesi u trenutku da želiš neku promenu, ili je vreme za nju, onda je dobro biti upućen u trendove.

I dok je 2017. bila pretežno okrenuta tropskoj zelenoj, toplim neutralnim bojama i sofisticiranim kamel nijansama, što i nije tako neočekivano budući da svi znamo odakle dolazi impuls, to jest od Pantone boje godine koja je za 2017. bila upravo jarka zelena, i pozivala na osvešćenje i okretanje priorodi ove godine je paleta boja malo drugačija, neočekivanija i izazovnija. Ako uzmemo u obzir da je boja godine Ultra violet, onda je sasvim logično očekivati neke neobičnije elemente, kao i nijanse, poput vatreno crvene, metalik i naravno dosta same ljubičaste.

Ovogodišnji enterijerski moodboard je malo više okrenut istraživanju nepoznatog, kombinovanju neočekivanog, pa su tako i boje koje su uplivale u enterijer, sa sasvim druge strane spektra i atmosfere od prošlogodišnjih, što daje neophodnu raznovrsnost, i dovoljan razlog zašto toliko uživamo u uređivanju enterijera.

Comments