Koncept dobre i loše sreće možda se neće svideti praktičnom, pronicljivom pojedincu sa sklonošću prema nauci. Ipak, ljudi su se od davnina prepuštali ritualima ili praksama kako bi imali sreće i prosperitet. Svi tokovi proricanja potvrđuju koliko su važne srećne i nesrećne boje za znakove zodijaka.

Kineska, zapadna i vedska astrologija naglašavaju važnost boja, za koje se veruje da različito utiču na pojedince. Ovo zavisi od njihovog znaka, položaja planeta i sazvežđa u njihovim natalnim kartama. Određene srećne ili moćne boje povezane sa svakim horoskopskim znakom takođe imaju isceljujuću i pozitivnu energiju. Slično tome, postoje i boje koje bi trebalo da izbegavamo kako bismo umanjili negativnost u životu i uveli dobre vibracije i prosperitet.

Terapija bojama u astrologiji sugeriše da znakovi stalno unose nijanse u svoj svakodnevni život i izbegavaju one koje remete ukupnu harmoniju njihovog bića. Zato…

Izbegavajte ove boje prema horoskopskom znaku

Ovan – crna

Prvi horoskopski znak simbolizuje Ovan i na njega utiče element vatre. Vladajuća planeta Ovna je Mars, dakle, crvena je njegova srećna boja. Ovaj znak bi trebalo da izbegava crnu, jer je to boja Saturna i ne odgovara senzibilitetu slobodnomislećeg Ovna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✧༺༻✧ (@h0tc0uture)

Bik – tamnoljubičasta i crvena

Poznato je da je ovaj zemljani znak, koji simbolizuje nebeski Bik, postojan, utemeljen, a njime vlada planeta ljubavi i novca, Venera. Nežne nijanse bele i ružičaste dobre su za njihov temperament. Međutim, preporučljivo je da izbegava crvenu boju jer se kaže da ona ističe njegovu tvrdoglavost u prvi plan. Takođe, trebalo bi da izbegava tamnu nijansu ljubičaste boje.

Blizanci – narandžasta, tamnožuta i crvena

Ovaj vazdušni znak je jedan od najradoznalijih, najzanimljivijih, najljubaznijih i najdruštvenijih među znakovima zodijaka. Pod vladavinom planete komunikacije Merkur, ovaj promenljivi znak je poznat kao znak dvojne prirode. Ne bi trebalo da se oslanja na tople boje, narandžastu, tamnožutu i crvenu, jer remete njegovu kreativnu energiju i podstiču negativne osobine, kao što su zbunjenost i nemir.

Rak – crna i bordo

Vodeni znak Raka kojim vlada Mesec je najosetljiviji među svim horoskopskim znacima. Nežan i okrenut ka sebi, obično je miran, ali često može postati žrtva preteranog razmišljanja i anksioznosti. Boje koje ovaj kardinalni znak treba da izbegava su crna i bordo.

Lav – bela, roze i pastelne boje

Lava predstavlja Sunce. Srdačan, velikodušan, magnetan i izuzetno pozitivan, ovo je fiksni znak zodijaka. Preporučuje se da se drži podalje od svetlih nijansi, bele, roze, plave i pastelnih boja jer bi to moglo zatamniti njegovu inače električnu ličnost.

Devica – narandžasta

Merkur vlada ovim zemaljskim znakom koji je označen simbolom Device, koja je praktična i ukorenjena u fizičkom svetu. Izbirljivi perfekcionista, Devica sve pomno planira. Boje zemlje poput različitih nijansi smeđe i zelene vrlo dobro idu uz ovaj znak. Međutim, trebalo bi da izbegava svetle nijanse poput narandžaste jer je to izbacuje iz ravnoteže.

Pročitajte i: Kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima

Vaga – neonske boje

Kada bi postojao pridev koji bi opisao Vagu, to bi bio „dobro izbalansirana“. Vaga voli sve što je otmeno i šik, a čak se i njena srećna paleta boja sastoji od dobro izbalansiranih nijansi. Boje koje ipak treba da izbegava su fluorescentne ili neonske jer koče njen unutrašnji mir, čineći da se oseća neuravnoteženo i van kontrole.

Škorpija – bela i pastelne boje

Škorpijom vlada planeta uništenja, Pluton, te je ovaj vodeni znak najintenzivniji od svih sunčevih znakova, poznat po svojoj emocionalnoj dubini, intuiciji i duhovnoj sklonosti. Škorpija je strastvena i misteriozana i dobro se povezuje sa tamnim bojama poput crne i ljubičaste. Svako prisustvo svetlih boja, poput svetloplave, bele ili pastelnih boja, ne odgovara njenoj srži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✧༺༻✧ (@h0tc0uture)

Strelac – tamnosmeđa, tamnozelena i crna

Poslednjeg vatrenog znaka zodijaka simbolizuje Strelac kojim vlada Jupiter, planeta putovanja i avanture. Ovaj promenljivi znak voli da se kreće, i bukvalno i figurativno, pa se njegova ličnost dobro slaže sa jarkim plavim i žutim bojama. Boje koje treba da izbegava su sive nijanse sa tamnosmeđim, zelenim i crnim tonovima.

Jarac – žuta, neonske boje i ljubičasta

Pod vladavinom planete Saturn, Jarac je poslednji zemaljani znak. Kao radoholičaru, crna, siva ili kaki boja važe za njegove srećne boje, dok bi trebalo da se drži podalje od žutih, neonskih i ljubičastih.

Vodolija – žuta, narandžasta i zlatna

Ovaj napredni, vazdušni znak označen je planetom Uran. Vodolija voli da razmišlja i uvek gleda širu sliku. Ovaj fiksni znak bi trebalo da se fokusira na električni bluz pomešan sa srebrnim i drugim hladnim tonovima i srodnim bojama. Svakako bi trebalo da izbegava tople tonove žute, narandžaste i zlatne, jer ove boje ometaju njegovo razmišljanje i donose negativne misli.

Ribe – mornarsko i tamnoplava

Miroljubiv i meditativan, poslednji znak zodijaka je vodeni. Sanjive i mirne, Ribe se neretko odlučuju za rumenoružičaste i nijanse lavande. Mornarsko ili tamnoplava nisu dobre za energiju Riba, jer remeti njihov mir.

Pročitajte još i: Koji ste lik iz filma “Barbie” prema horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/h0tc0uture

Marija Gavrilović

Comments