Kada govorimo o novogodišnjim odlukama, najčešće se fokusiramo na one odluke koje će nama samima doneti benefite. Želimo više da brinemo o sebi, posvetimo se svojim interesovanjima i uslišimo svoje potrebe. U novu godinu ulazimo sa idejom da radimo na tome da postanemo bolja verzija sebe, ili kako se to popularno kaže – new year, new me. Ipak, mnogi od nas su u dugim ili svežim vezama, te svaka odluka koju donesemo utiče i na naše partnere. Zato, predlažemo da se ove Nove godine posvetite ličnim ciljevima, ali i onim koji će biti direktno vezani za vaš odnos sa bliskom osobom i koji će ga unaprediti u 2023. Bolja veza je moguća, ako se posvetite ciljevima u nastavku!

Bolja veza ako ste od skoro u vezi

Probajte nešto novo

Nove veze su uvek uzbudljive na njihovom početku, ali se često dogodi da nakon perioda inicijalnog uzbuđenja usledi period monotonosti. Kako biste ga sprečili, predlažemo vam da u Novu godinu uđete sa idejom da sa partnerom probate nešto sasvim novo, što do sada niste radili zajedno. To može biti odlazak u novi restoran u gradu, započinjanje novog zajedničkog hobija, ili pak – isprobavanje novih poza koje će začiniti vaš seksualni život. Ideja je da u svoju vezu unesete dinamiku i postavite temelje uzbudljivog i jakog odnosa u budućnosti.

Posvetite se zajedničkom cilju

Ono što parove povezuje su zajednički ciljevi, koji oboma donose benefit. Zato vam predlažemo da se zbližite sa partnerom kroz novi cilj u Novog godini, koji može biti zajednička štednja, uvođenje zdrave ishrane za oboje, zajedničko treniranje ili pak manje vremena provedenog na društvenim mrežama. Ključno je da se oboje posvetite odabranoj aktivnosti i rastete zajedno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Pročitajte i ovo: Kako da od partnera tražite ono što vam treba

Ako ste u dugoj vezi

Promenite način na koji se raspravljate

Čak i kod najsklasnijih parova može doći do velikih nesuglasica i teških reči tokom rasprava. Kada smo osetljivi i emotivni govorimo stvari koje ne mislimo, a neretko se dešava da ne umemo da zaista čujemo šta druga strana pokušava da nam kaže. Zato se u Novoj godini potrudite da uvažite mišljenje druge strane i razumete poziciju iz koje ona ulazi u raspravu. Promena komunikacije tokom rasprave i te kako će poboljšati vaš odnos.

Pokažite nežnost i ljubav u skladu sa jezikom ljubavi partnera

Još jedna stvar koje često u vezama nismo svesni je da naš parner može imati drugačiji jezik ljubavi od nas. Možda mi uživamo u rečima afirmacije, dok je njemu potreban fizički dodir, ili obrnuto. Bilo kako bilo, u pokazivanju nežnosti u Novoj godini imajte na umu šta je tačno vašem partneru potrebno kako bi se osećao cenjeno i voljeno. “Pročitajte” ga i pružite mu ljubav na njegov način i videćete kako će se otvoriti i pokušati na isti način da vam uzvrati.

Ako već živite zajedno

Isplanirajte putovanje

Nekada je zajednični život sjajan, a nekada se osećate kao da vam treba prostora i manje monotonije. Zato bi najbolje bilo da Novu godinu otpočnete zajedničkim putovanjem, koje će učiniti da oboje uživate u novom zajedničkom iskustvu. Putovanje će uneti potrebnu promenu i dinamičnost u vaš odnos, a može vas dodatno zbližiti i učiniti da vam zajednički život nedostaje.

Ne zaboravite da seks treba da bude čest

Još jedna situacija u koju parovi koji dele krevet često “upadnu”, što je pomalo paradoksalno, je da imaju manjak seksa. Zato bi u Novoj godini trebalo da seks vratite u zajednički život i uvedete ga kao “redovnu praksu”. Naravo, seks nikada ne treba da bude sila i moranje, ali mali trenuci fizičke nežnosti umnogome poboljšavaju i produžavaju odnos. Verujte nam, jednom kada seks ponovo postane čest u vašoj vezi, pitaćete se zašto ste ga ikada uopšte i zapostavili.

Pročitajte i ovo: Šta srodnost duša zaista znači?

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Jovana Pantić

Comments