Knjige su nešto što hrani naš um i dušu, a naše srce puni toplinom i osećajem da postojimo.

One mogu biti i dekorativni element, a način na koji ih organizujete je veoma važan.

Godinama se knjige skladište i polako ponestaje prostora ukoliko nemate ličnu biblioteku i prostor za čuvanje. Nastaje haotični prizor koji nikako ne godi vašem oku. I dok vi bezuspešno pokušavate da sve knjige smestite na jednu policu, mi vam predlažemo nekoliko kreativnih načina.

Na stočiću za kafu

Možda mislite da je neprikladno ili da je nemoguće funkcionisati, ali varate se.

Ovo može biti odličan način da ulepšate svoj prostor, a u kombinaciji sa cvećem daće smeo i sofisticiran look. Pride ostavljate utisak obrazovane, načitane osobe i nema gosta koji ne bi zavirio u štivo koje čitate.

190 BookPlus: Kreativni načini za organizovanje knjiga

Popunite čudna, a prazna mesta

Svako ima svoj stil i ne vredi nametati nešto ako nije u tvom fazonu. Ovaj predlog će voleti jedinstveni i drugačiji ljudi, koji su opsednuti retro stilom.

Mora da se nekome, nekad zadesila situacija da se sazida prozor sa spoljašnje strane, pa ostane šupljina. Eto mesta za knjige. Ili čak tamo gde je nekad bila umetnuta polica, sada može da stoji vaše blago.

261 BookPlus: Kreativni načini za organizovanje knjiga

Kreativni nered

Knjige, magazine, novine, sve pomešajte jedno preko drugog. Ne mora sve da bude organizovano cakum-pakum da bi bilo lepo.

339 BookPlus: Kreativni načini za organizovanje knjiga

Kao podloga za figure

Knjige su odlične i kao podloga. Mogu da dostignu visinu koju želite, a i da istaknu detalje koji su na prvi mah neprimetni. Samo ih ubacite tamo gde vam treba neki podmetač i rešena stvar.

430 BookPlus: Kreativni načini za organizovanje knjiga

Na stepenicama

Divna ideja koju bi rado primenili u svojoj kući. Nikad lepše ukrašene stepenice.

518 BookPlus: Kreativni načini za organizovanje knjiga

Violeta Stojanović

Comments