Britanci osvajaju svet! I moćna Amerika pala je na kolena pred njima! Ovaj osvajački pohod se ne vodi oružjem, ako ne računamo razoružavajući šarm, talenat i seksepil. Predstavljamo vam britanske zvezde za kojima je svet ludeo tokom 2013. godine.

Pošto je prethodnih godina već osvojio televizijsku publiku svojom interpretacijom popularnog detektiva Šerloka Holmsa (Sherlock Holmes) u BBC seriji “Šerlok” (Sherlock), Benedikt Kamberbač (Benedict Cumberbatch) je ove godine postao hit i u Holivudu. Najpre je na ekranu ponovo oživeo jednog legendarnog negativca u blokbasteru “Zvezdane staze: Prema tami“ (Star Trek into Darkness), a zatim je igrao Džulijana Asanža (Julian Assange) u filmu “Peti stalež” (The Fifth Estate), pojavio se u nagrađivanim filmskim dramama “12 godina ropstva” (12 Years a Slave) i “August: Osage County” i podario glas zastrašujućem zmaju Šmaugu (Smaug) u filmu “Hobit: Šmaugova pustošenja” (The Hobbit: The Desolation of Smaug). Ovaj visoki Britanac bio je sveprisutan ove godine, a njegovi fanovi imaju razloga da se zaista raduju novoj 2014. godini, pošto se 1. januara njegov Šerlok vraća u trećoj sezoni istoimene serije.

Britanske zvezde 2013 Benedict Cumberbatch Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Benedikt Kamberbač možda nije konvencionalno zgodan, ali je stekao brojne obožavateljke svojom markantnom pojavom, harizmom, dubokim glasom i savršenim britanskim akcentom

Još jedan neodoljivi britanski glumac nastavio je svoju dominaciju nad srcima gledateljki širom sveta. Tom Hidlston (Tom Hiddleston) je ovaj status stekao zahvaljući ulozi supernegativca Lokija u hitovima “Tor” (Thor) i “Osvetnici” (The Avengers), a ove godine je tu ulogu ponovo odigrao u filmu “Tor: Mračni svet” (Thor: The Dark World) i učinio ovaj lik još zanimljivijim i kompleksnijim.

Ipak, nisu samo negativci sa natčovečanskim moćima izazivali uzdahe gledateljki. Relativno nepoznati Henri Kavil (Henry Cavill) postao je, po mnogima, najseksepilniji Supermen svih vremena u letnjem hitu “Čovek od čelika” (Man of Steel).

Britanske zvezde 2013 Henry Cavill Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Volimo mi i dobrice, posebno kada imaju natčovečanske sposobnosti koje uključuju božanstveno lice i telo

Ema Votson (Emma Watson) je porasla i pokazala svetu da nije više samo Hermiona Grejndžer (Hermione Granger) iz serijala “Hari Poter” (Harry Potter). Posle prošlogodišnje uloge u filmu “Čarlijev svet” (The Perks of Being a Wallflower ), ove godine je igrala članicu kleptomanske bande u filmu “The Bling Ring”. Sledeće godine ćemo je gledati u biblijskom spektaklu Darena Aronofskog (Darren Aronofsky) “Noje” (Noah).

Mlađa ženska publika ludela je za pop bendom One Direction, koji je učvrstio svoj status pop fenomena albumom “Midnight Memories” i muzičkim filmom “This is Us”. Hari (Harry) je bio na udarnim stranama tabloida, Liam je postao seks simbol, Nijal (Niall) je osvajao javnost humorom, Zejn (Zayn) se verio, a Luis (Louis) se istakao pisanjem pesama.

U svetu mode, manekenka Kara Delevinj (Cara Delevingne) bila je lice godine i privlačila je poglede na pistama i u magazinima u modelima modne kuće Victoria’s Secret.

Britanske zvezde 2013 Cara Delevingne Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Modna zvezda trenutka je plavokosi Viktorijin anđeo zelenih očiju - Kara Delevinj

Kada je dobio ulogu Finika Odera (Finnick Odair) u serijalu “Igre gladi” (The Hunger Games), tada skoro nepoznati Sem Klaflin (Sam Claflin) imao je ogroman izazov pred sobom, pošto je u pitanju lik koji je ne samo neverovatno popularan među čitaocima književne trilogije, na kojoj je ovaj filmski serijal zasnovan, već je i opisan kao oličenje seksepila, muške lepote i šarma. Sem nas je prvo impresionirao načinom na koji je primio negodovanje i često neprijatne komentare onih koji su se protivili njegovom izboru, da bi zatim odagnao sve sumnje nevernih Toma svojom glumom i pojavom u velikom hitu “Igre gladi: Lov na vatru” (The Hunger Games: Catching Fire).

Britanske zvezde 2013 Sam Claflin Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Drugi nastavak trilogije “Igre gladi” osvojio je i publiku i kritiku, a Sem Klaflin je dokazao da je jedini pravi Finik

Prema predviđanjima, favorit za Oskara u kategoriji glavne muške uloge je Čivetel Edžiofor (Chiwetel Ejiofor), za ulogu u drami o čoveku koji preživljava strahote ropstva u Americi pre građanskog rata, “12 godina ropstva”. Ovaj talentovani britanski glumac nigerijskog porekla prethodnih godina se istakao u pozorištu, na televiziji i u filmovima “Slatke pokvarene stvari” (Dirty Pretty Things), “Serenity”, “Kinky Boots” i “Potomci” (Children of Men).

Izuzetno uspešnu godinu imao je Idris Elba, još jedan britanski glumac afričkog porekla. Na televiziji nas je i dalje fascinirao u ulozi svojeglavog i briljantnog detektiva u trećoj sezoni britanske kriminalističke drame “Luter” (Luther), ali je ove godine osvojio i Holivud. Letos je spasavao svet u spektaklu “Bitka za Pacifik” (Pacific Rim), zatim je kao Hajmdal (Heimdall) pomagao Toru u filmskom hitu “Tor: mračni svet”, ali je njegova najvažnija uloga bila u biografskom filmu “Mandela: Dug put do slobode“ (Mandela: A Long Way to Freedom). Za ulogu legendarnog bijužnoafričkog predsednika i borca protiv aparthejda dobio je sjajne kritike.

Britanske zvezde 2013 Idris Elba Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Visok, markatan i harizmatičan, Idris Elba je najpre privukao pažnju pre nekoliko godina ulogom dilera Stringera Bela u američkoj seriji “Doušnici”

Kao i protekle dve godine, publika je volela HBO seriju “Igra prestola” (Game of Thrones) i njenu sjajnu glumačku ekipu, koja je, uz nekoliko izuzetaka, pretežno sastavljena od britanskih glumaca. “Kalisi” (kraljica) Deneris Targerijen (Daenerys Targaryen) borila se protiv ropstva i bila popularnija od bilo kojeg stvarnog člana engleske kraljevske porodice. Emiliji Klark (Emilia Clarke), koja tumači ovaj lik, smeši se svetla filmska budućnost, pošto je nedavno dobila ulogu popularne SF junakinje Sare Konor (Sarah Connor) u novoj verziji “Terminatora”. Tako je krenula stopama Linde Hamilton, ali i svoje koleginice Line Hidi (Lena Headey), koja je ovu junakinju igrala u TV seriji “Terminator: Hronike Sare Konor“ (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), a sada sjajno glumi kraljicu Sersi (Cersei) u “Igri prestola”.

Britanske zvezde 2013 A game of thrones Emilia  Clarke Kit Harington Lena Headey Britanske zvezde koje smo voleli u 2013. godini

Britanske zvezde “Igre prestola” iza scene: Lina Hidi (Sersi), Kit Harington (Džon Snežni) i Emilija Klark (Deneris)

Ipak, svet je i dalje opsednut i pravim kraljicama, princezama i prinčevima, barem onim iz engleske kraljevske porodice, pa je tako Kejt Midlton (Kate Middleton), supruga princa Vilijama, i ove godine bila omiljena tema svetske štampe i meta fotografa, koji su se utrkivali da slikaju njene frizure, haljine i novorođenog budućeg prestolonaslednika Džordža (George).

Izvor fotografija: telegraph.co.uk, hdwallpaperia.com, hdwpapers.com, imgur.com, handson.provocateuse.com, catchingfiremovienews.com, fashionandpopculturemagic.blogspot.com


Ivana Cvetanović je zavisnica od instant kafe, Interneta i MP3 plejera. U večitom je ratu sa vremenom; zamenjuje dan za noć, kao klinka je bila starmala, a kao odrasla je večita tinejdžerka.

Comments