Raskidi nikada nikome nisu padali lako. Za muškarce je poznato da se tokom raskida ponašaju čudno. Navodimo vam 5 zlatnih pravila kojih treba da se držite kako biste iz veze izašli bez puno bola i uznemiravanja.

Vi ste taj koji želi da raskine

slika110 Budi šmeker i kad raskidaš

Preduzmite prvi korak

Pukotine u vašoj vezi su i više nego očigledne. Saveti od brižnih prijatelja samo pristižu. Umesto da čekate da vaša devojka potpuno odlepi i napravi neku scenu, zašto ne biste vi bili ti koji bi načinili prvi korak? Ne morate to da uradite na nepristojan način, naravno! Da je, na primer, pozovete telefonom i izjavite da raskidate. Možete joj pružiti utehu i mir. Etiketu “šutnuta” nije lepo prikačiti nekome koga ste voleli, ali, ako se veza već raspada, dobro je pokazati inicijativu za prekid pre nego što se (potpuno) zamrzite.

Ne raskidajte preko interneta

slika210 Budi šmeker i kad raskidaš

Ispoštujte je razgovorom lice u lice

Ako ste već odlučili da prekinete vezu, nemojte to raditi preko interneta, preko poruka ili telefonske “žice”. Ne pokušavajte da se mimoiđete sa njom ili da je izbegavate. Razgovarajte uživo, dajte joj vremena da odreaguje na novonastalu situaciju i budite strpljivi (ako ne reaguje na najbolji način). Barem joj toliko dugujete.

Bez igrica : “Ko je kriv?

slika37 Budi šmeker i kad raskidaš

Nemojte je kriviti za zajedničke greške

Ne ponašajte se kao tinejdžer. Time što ćete nju kriviti za sve što je pošlo naopako u vašoj vezi vas neće nikud odvesti. Nemojte pokušavati da je okrivite i tako skidati krvicu sa sebe.  Ako do raskida dolazi zato što vas je ona prevarila (s obzirom na to da nije bila baš srećna u vezi), dajemo zeleno svetlo da ipak igrate ovu igricu!

Razuverite je

slika48 Budi šmeker i kad raskidaš

Dokažite joj da će je još mnogo ko želeti

Pošto je, očito, došlo vreme da raskinete, razuverite svoju (bivšu) devojku da će bilo koji muškarac biti srećan da je ima, i da nije ona kriva što nešto nije valjalo. Ovo će joj pomoći da ne doživi stvari tragično. Naravno, kada joj budete govorili reči utehe potrebno je i da ih mislite.

Nemojte govoriti ružno o njoj

slika59 Budi šmeker i kad raskidaš

Govoreći ružno o njoj, govorite ružno i o sebi

Bez obzira na to ko je osoba koja raskida – ne može da ne boli. Ali, imajte u vidu da vaši prijatelji zaista ne žele satima da slušaju kroz šta ste prolazili dok ste bili zajedno. Ako baš hoćete nekome da se izjadate, neka to bude uži krug prijatelja. Time što ćete na sav glas govoriti ružne stvari o njoj ćete samo ispasti prostak, a ona će biti povređena jer, ipak, ona je ta koja je ostavljena.

Bez obzira koliko ste dugo bili zajedno i posvećeni jedno drugom, što se pre suočite sa realnošću, bolje će vam biti na duže staze.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments