U saradnji sa agencijom za kulturni razvoj “Platoon”, Remake festival će se prvi put održati u Berlinu od 11. do 15. septembra. Kao festival kreativnih intervencija Remake želi da predstavi radove umetnika iz Srbije i regiona, a svi zainteresovani da učestvuju na festivalu u Berlinu mogu od danas da se prijave na konkurs putem linka.

Poziv je upućen umetnicima, dizajnerima ili grupama i organizacijama u kategorijama: izložba ili instalacija, predavanje ili predstavljanje projekta, radionica i urbana intervencija. Predlozi bi trebalo da se bave temom remake-a u oblastima dizajna proizvoda/nameštaja, interaktivnih medija, intervencija u javnom prostoru, DIY projekata, reciklaže i upcycling-a.

Sollene Mennger  lordsm reciklirani luksuz01 Budite deo Remake festivala u Berlinu!

Konkurs će biti otvoren do 9. juna

Autori odabranih radova putovaće u Berlin, a njihovi projekti biće predstavljeni tokom festivala u “Platoon Kunsthalle” u Berlinu. Svi koji žele mogu da učestvuju na konkursu i sa više projekata, a detaljni uslovi i formular za konkurisanje se mogu naći na sajtu Remake festivala. Konkurs će biti otvoren do 9. juna.

Remake festival želi da otvori nove vidike o mogućnostima stalne i ponovne upotrebe ljudskog stvaralaštva. Kreativne intervencije u polju redizajna i reciklaže pokazuju kako se stare stvari i vrednosti pretvaraju u nove usluge i ideje.

Remake se tokom protekle godine predstavio publici na nekim od najvećih kulturnih događaja u zemlji, kao što su Mikser festival, Exit, Warrior’s Dance Festival i Share konferencija. Tokom festivala u Beogradu, na brojnim radionicama i predavanjima učesnici su mogli da se upoznaju i rade sa nekima od najznačajnijih umetnika, dizajnera i stručnjaka iz oblasti kojima se bavi Remake.

Saradnja sa “Platoon”-om omogućava predstavljanje ideja i umetnika Remake festivala i Remake kulture svetskoj javnosti. “Platoon” je agencija za kulturni razvoj i mreža radikalnih umova iz celog sveta, koji razmenjuju znanja i sarađuju. U Berlinu i Seulu, u “Platoon Kunsthalle” kreira se prostor za delovanje različitih subkultura kroz događaje, izložbe, radionice i predavanja. U programu “Platoon”-a podjednako su zastupljeni street art, grafički dizajn, performansi, digitalna umetnost, moda, film, žurke, kao i političke intervencije.

Dugoročna saradnja između Remake i “Platoon”-a nastaviće se posetama brojnim svetskim i evropskim kulturnim centrima.

Comments