Crvena je boja strasti, pa zašto je ne bismo uneli u dekor spavaće sobe? Kad se crvena ukombinuje sa belom – postaje izoštrena, dok sa crnom stvara dramatičnu atmosferu, uz plavu dodaje energiju, a uz zlatnu obogaćuje. Crvena svakom prostoru može doneti veliki broj različitih smelih izgleda. Ako ste želeli da “začinite” svoju spavaću sobu, predlažemo vam da pokušate sa ovih nekoliko inspirativnih primera enterijera. Otkrijte sijaset načina na koji možete inkorporirati jaku, ali svestranu crvenu, od spavaćih soba punih zidova zasićenih boja do nenametljivih crvenih akcenata, nameštajem, elementima…

Crveni protok energije

Uparite dramatični crveni zid sa jednim herojskim komadom nameštaja. Ovaj nesvakidašni reljefni zid preliva svoj duboki crveni tonalitet i na stolicu pored prozora koji je prekriven čisto belim zavesama. Obratite pažnju na to kako dva kružna lustera odražavaju karakteristične konture zida – u cilju da se u prostoriji dobija dojam teme talasastog oblika.

Vatreni element

Dopustite crvenoj da teče od poda do plafona. Vatrena narandžasto-crvena u ovoj spavaćoj sobi prati nijansu plafona. Dublje crveno uzglavlje prekriva lakiranu boju i razvlači je po bledim drvenim podovima. Beli elementi razbijaju šemu boja, dok zlatni akcenti dodaju notu luksuza.

Red library

Crvena može biti iskazana i u vidu smele pozadine, pogotovo ako je nanesete iza biblioteke, koju će na taj način dodatno istaći. Idealna je za ljubitelje knjiga.

Pozorište u kući

Dodir teatra! Teške plišane crvene zavese pravu scensku atmosferu pozorišta, a mogu i da služe kao pozadina studijskog prostora ili da prikriju neuredni sadržaj otvorenog ormana.

Comments