Nema svrhe u čitanju tolikih modnih savjeta ako ih ne možete prilagoditi sebi i primijeniti. Zašto biste nosile najmoderniju garderobu ako se u njoj ne osjećate slobodno i dobro?  Ne zaboravite da ako se ne osjećate lijepo, nećete tako ni izgledati.

Slika 140 Budite samouverene u onome što nosite

Oblačite se u skladu sa svojom ličnošću

Ne budite žrtva mode

Najvažnija stvar koju treba da izbjegavate jeste da postanete žrtva mode i da slijepo pratite svaki trend. Ono što vidimo u magazinima često ne stoji svakoj djevojci i zato pokušajte da prilagodite trendove svojoj građi i ličnom ukusu, jer ćete tako izgledati zaista lijepo. Prisjetite se samo koliko je skladnost važna i ne dozvolite da odjeća nosi vas.

Udobnost je važna

Iako često moramo nositi odjeću koja nije najudobinija, pogrešno je stavljati estetski doživljaj ispred udobnosti ako imamo potpunu slobodu izbora garderobe. Čemu biti tip-top sređena ako ćeš cijelo veče paziti da ti suknja ne otkrije više nego što bi trebalo ili te cipele žuljaju pa ne možeš da se pomjeriš?

Slika 219 Budite samouverene u onome što nosite

Ne zaboravite da je osmijeh ono što vas najviše krasi

Budi pozitivna

Lako je to reći, ali vjerujte, nije teško ni uraditi. Svi mi imamo svoje loše dane i garderoba je jedna od stvari koja nam može uljepšati dan. Pa sjetite se samo s koliko samopouzdanja izlazite na ulicu kada znate da izgledate dobro. Zato, kada se pogledate u ogledalo, ne fokusirajte se na ono što vam se ne sviđa – svoju pažnju usmjerite na svoje adute.

Šta se kada nosi?

Da biste se osjećale samouvjereno, treba da znate kakve se stvari nose u kojim prilikama. Svaka stilski osviještena dama zna da je ovo jedno od osnovnih pravila kulture odijevanja. Ako idete na poslovni sastanak, nosite nešto što govori da ste tu zbog posla. Za prvi sastanak sa momkom obucite nešto provjereno u čemu ćete se osjećati opušteno i lijepo.

Stav

Na kraju dana, nije toliko važno šta ste nosile nego kako ste to nosile. Ostanite doslijedne svom stilu i ne obazirite se toliko na trendove. Kada ono što nosite oslikava vašu ličnost, to znači da ste originalni. Sve to utiče na vaše samopouzdanje i donosi osmijeh na lice, a to je ono što se najviše primijeti i po čemu će vas drugi zapaziti.

Izvori fotografija: tumblr.com


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments