Ukoliko želiš da izgubiš nekoliko kilograma, verovatno ćeš isprobati sve savete i trikove za koje čuješ, ne bi li brzo i bez previše truda uspela da se uvučeš u svoju haljinu iz snova, ili tek malo izravnaš stomak pred važan događaj! Zato će pre ili kasnije na red doći i čaj za mršavljenje!

Međutim, ma koliko svi pičali o tome da je čaj za mršavljenje zapravo zeleni čaj, nedavno je dokazano da je zapravo čaj od nane taj koji će vam pomoći da smršate.

Čaj za mršavljenje ima ukus mente Čaj za mršavljenje ima ukus mente!

Ukoliko i dalje sumnjate u to da je čaj za mršavljenje zapravo treba da ima ukus mente, možda će vas ovi argumenti ubediti u to:

Smanjuje apetit

Jaki ukus mente će učiniti da kada osetite glad i nezajažljivu potrebu za nečim slatkim ili kaloričnim to ugušite u sebi. Zato, ukoliko imate volju da prekinete da jedete posle osam sati uveče, kada dobijete napad gladi, samo popijte šolju čaja od nane.

Pomaže varenje

Sem što smanjuje apetit, čaj od mente smiruje ceo vaš organizam i pokreće sve normalne funkcije vašeg organizma. Tako će vam i zagrejati stomak i pokrenuti creva, što će automatski uticati na ubrzanje vašeg metabolizma.

Opušta vas

Poslednja istraživanja pokazala su da ljudi koji su izloženi stresom smanjuju svoju napetost, anksioznost, pa čak i osećaj umora za čak dvadeset posto ukoliko samo pomirišu mentu! Zato, kada vam na poslu padne šećer i osećate se umorno i napeto, nemojte navaliti na čokoladice, već uživajte u lekovitom čaju od nane.

Lenka Gatić

 

Comments