Postoji toliko frizura za talasastu kosu koje možete napraviti. Sve imaju jednu zajedničku stvar, a to su slojevi, tačnije, stepenasto šišanje. Beachy bob frizura nije ništa drugačija. Najbolja frizura za talasastu kosu je višeslojna frizura jer dodavanjem slojeva lokne mogu bolje da se kreću i da dišu. Stvaranje slojevitog efekta će povećati volumen i teksturu kose.

Ukoliko ovakvom izgledu želite da dodate šiške, znajte da nećete pogrešiti. Hailey Bieber, Kourtney Kardashian Barker, čak i Megan Fox obožavaju kratki bob u kombinaciji sa šiškama, te one mogu biti vaša inspiracija. Međutim, sad se pojavila nova frizura pod nazivom beachy bob koju je prošetala Cara Delevigne.

Šta je beachy bob?

Carina frizura je talasasti bob koji je pada tik iznad njenih ramena. Beachy bob krase talasi i slojeviti, stepenasto ošišani pramenovi koji uokviruju lice. Radi se o frizuri koja je jednostavna za stilizovanje, a dobijate izgled sirene, samo sa kraćom kosom.

Ako imate kosu sa vrlo malo volumena i gustine, verovatno želite da napravite beachy bob zbog kog će kosa izgledati gušće, sa više slojeva, a da pritom ne otežava i ne opterećuje kosu. Sa gustom kosom ćete drugačije postupiti i umesto da dodajete veoma vidljive stepene, probajte sa takozvanim nevidljivim slojevima.

U nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko primera frizura za talasastu kosu koje možete probati ovog proleća…

Frizure za talasastu kosu

Izgled frizure zavisi od dužine i teksture kose, ali i od toga šta tačno želite da postignete. Lokne i talasi na kratkim i srednjim dužinama izgledaju mnogo bolje i podstiču kosu da se kovrdža. Što je kosa duža, postaje teža, zbog čega se razbijaju lokne. Mnogo zavisi i od oblika lica.

Svakako ne postoji utvrđeno pravilo za šišanje i stilizovanje talasaste frizure. Ako volite dugu kosu, najbolje je da napravite frizuru sa blagim i slojevitim talasima. Druga varijanta je da se zategnuta talasasta kosa šiša do ramena sa krajevima koji blago idu ka napred.

Dugi slojevi

Kao što smo rekli, sa ovim veoma dugim, romantičnim talasima izgledaćete kao sirena. Frizuru krase suptilni stepeni, a na riđoj kosi izgledaju prelepo. Kako biste napravili svedene talase, koristite uvijač za kosu ili bilo koji figaro sa nastavkom za deblje lokne.

Talasasti shaggy lob

Ova talasasta frizura je najbolja za one koji žele stilizovanu frizuru, ali ipak žele da zadrže malo svoje dužine. Ne brinite, i dalje ćete moći da skupite kosu u nisku punđu ili kraći rep. Neuredni talasi će omogućiti da vam frizura izgleda trendy i osvežavajuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Lopez (@davidlopezhair)

Oštri talasasti lob

Oštri talasasti lob izgleda sjajno na svima zbog prirodno laganih talasa. Zamolite svog frizera da vam kosu ne stanjuje previše ili uopšte pri krajevima, koji se završavaju odmah ispod ključne kosti. Zatim, upotrebite sprej za kosu kako biste obezbedili rokenrol efekat.

Bob do ključne kosti

Ovaj bob je i više nego savršena frizura za kovrdžavu i talasastu kosu jer potpuno ističe lokne. Pritom, odlična je i za ravnu kosu sa malo savijenim krajevima jer dobijate definisanu frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa Gammo (@alyssahair_)

Slojevi srednje dužine

Ukoliko niste spremni za veoma kratke frizure, probajte one srednje dužine. Prvo počnite sa ovim slojevima koji uokviruju lice. Radi se o svestranom izgledu sa kojim veoma lako možete da eksperimentišete i vidite da li vam odgovara frizura sa stepenima.

Talasasta frizura puna volumena

Za postizanje ove frizure je veoma bitno da se kosa ošiša na više stepena, te zamolite svog frizera da to i uradi. Kao što smo spomenuli, duga kosa je teška, te će talasi nestati. Probajte sa stilovima koju su bili popularni devedesetih godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Lopez (@davidlopezhair)

Talasasti kratki bob

Ultrakratka frizura zbog koje ćete morati da idete kod frizera na svakih šest nedelja ili dva meseca. Da biste oblikovali ove talase kod kuće, biće vam potreban proizvod za kovrdžavu kosu, poput kreme za oblikovanje. Nanestite kremu na mokru kosu, ali ne i na koren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJ Quintero (@djquintero)

Pixie talasasta frizura

Pixie talasasta frizura izgleda veoma šik, naročito onako kako je nosi glumica Julia Garner. Najbolja stvar kod ove frizure je to što će izrasti prilično ujednačeno sa svih strana, što znači da ne morate stalno da idete kod frizera.

Pročitajte još i: Šta da radite ako vam je kosa oštećena od sunca?

Naslovna fotografija: instagram.com/riawna

Marija Gavrilović

Comments