Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Koliko puta ste slušali i učestvovali u raspravama gde sagovornici jedan drugome sve glasnije govore ne, nisi u pravu, nije tako, grešiš, dok rasprava ne preraste u svađu sa vikanjem i demonstrativnim lupanjem vratima. Nekad je svađa dobrodošao ventil za nagomilani bes, ali ako ste rešili da nešto raščistite, negacija će odmoći svom snagom – porukom da je neko glup, nerazuman, da njegovo mišljenje i osećanja ne vrede i nemaju težinu zaista ništa nećete postići. To jest, postići ćete produbljivanje sukoba, a ne razrešenje ili pronalaženje kompromisa.

Možda vas ljuti to što neko govori i uopšte se ne slažete ni po jednom pitanju, ali to nije razlog da ne prihvatate da neko ima različit stav i mišljenje, ili da je to njegov način da vam saopšti kako se oseća.

Ako u raspravu umesto negiranja krenete sa potvrdom, čak i na najograničeniji način, recimo dobro, ti tako misliš, ja mislim drugačije, da krenemo od toga da se slažemo da se ne slažemo, lakše ćete pronaći izlaz i model koji će za oboje funkcionisati, nego ako uporno namećemo to da smo mi u pravu, a sagovornik nije.

7 sure shot ways to get him to say yes faithful Čarobna reč Da (3. deo)

Ako ne želite da se svađate, samo upotrebite čarobnu reč i sprovedite trik prihvatanja svega čime sagovornik želi da vas izazove

Bilo da se raspravljate sa partnerom, kolegom, prijateljem, privremenim saradnikom na nekom poslu, dozvola da svako bude to što jeste i ispolji svoje stavove i predloge staviće raspravu u pozitivan kontekst.

Transformacija svađe u kreativno traženje rešenja neće vam dati osećaj da ste nekog nadmudrili, pokazali mu gde mu je mesto i pobedili – neće nahraniti vaš ego – ali će poslužiti na duže staze kao model za postizanje radne i demokratske atmosfere, u kojoj nije zabranjeno suprotstaviti se i u kojoj iskrsavanje problema nije razlog za sukob, nego za konstruktivno pronalaženje rešenja.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice