Svi pričaju o važnosti zdravih navika koje će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Dok mnogi govore o njima, neki od nas se i dalje bore da shvate kako da ih izgrade. Koliko god se trudile, uvek se vratimo starim navikama. Jedan od mogućih razloga zbog kojih se ovo dešava jeste strogi režim koji sebi namećemo iznenada i preterano. Izmoren organizam posle nedelju dana posustaje i ponovo smo na početku. Zbog toga je važno da postepeno menjamo našu rutinu. Prvi korak ka dugoročnom zdravlju jeste pravilna ishrana, a Medical Medium je prva stanica.

Anthony William je stručnjak za wellness, koji uz pomoć svog youtube kanala Medical Medium svakodnevno daje smernice svima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje. Anthony tvrdi da je kao četvorogodišnjak osetio da ima dar kojim je otkrio lekovita svojstva različitih vrsta voća i povrća. Zahvaljujući znanju koje poseduje, on je u stanju da “oslušne” potrebe svakog tela, i da otkrije šta je to što mu nedostaje. William tvrdi da je kao dečak dijagnostikovao rak pluća kod svoje bake, što su kasnije potvrdili i lekari. Osim što ume da prepozna sa kojim zdravstvenim problemima se neko bori, on istovremeno nudi rešenje za njihovo otklanjanje. Impresivno, zar ne?

Kako bi podelio svoje veštine sa što većim brojem ljudi, počeo je da piše knjige, a o njihovoj popularnosti govori činjenica da je postao best-selling autor New Yor Times-a. Naišao je na dobar prijem, kako kod publike, tako i kod javnih ličnosti koje se kunu u delotvornost namirnica o kojima piše. Među poklonicima njegovih učenja nalaze se i Gwyneth Paltrow, Robert De Niro i Naomi Campbell. Pored knjiga, dostupni su ti i nalog na Instagramu, kao i pomenuti youtube kanal, te samo treba da odabreš šta ti najviše odgovara i upustiš se u energybust avanturu. Premda svakodnevno slušamo o tome kako je važno da “pojedemo svoju salatu” jer, tako treba, Anthony nudi potpuno nov pogled na ulogu ishrane u našem zdravlju. Treba da budeš zahvalna, jer se čak 70% našeg imuno sistema nalazi u crevima. To znači da ti svojim izborima imaš najveću moć nad svojim zdravljem. E sad, kako je sam pojam wellnessa prerastao svoju kategoriju, i postao masovni trend koji nismo sigurni kako da sledimo s obzirom na to da postoji toliko različitih teorija i saveta koji nam objašnjavaju nove metode za xy rezultate, mi se okrećemo “nerizičnim” sredstvima: hrani. Kao zagovornik zdrave ishrane i periodičnih dijeta, Medical Medum nam donosi listu od pet čudotvornih namirnica i sve što treba da znaš o njima.

Comments