Sve se odigralo u jednom kratkom trenutku, i nije bilo vremena za razmišljanje. Kako uopšte i možeš da odabereš za šta ćeš nekoga da ujedeš? Da li psi i ajkule razmišljaju o tome gde će najviše da boli? Znala je i za priču o bokseru koji je protivniku odgrizao uvo, ali ko bi se setio ušiju u toj prelomnoj sekundi.

Ona ga je ujela za nos.

– Ja sam se lepo igrala sa dve drugarice, a onda je došao taj glupi dečak i počeo da nas štipa, a mene najviše! Hteo je da se i mi igramo jurke sa dečacima, a lepo smo mu rekle da nećemo!

– I šta je onda bilo?

– Pa, nastavio je da nam dosađuje i da se tu muva oko nas, a ja sam mu lepo bila rekla da se skloni! Onda je on počeo da ide oko mene i da me vuče za kosu i štipa po rukama. Ja sam ustala i otišla na drugu stranu, a on je krenuo za mnom. E. ja sam ga onda zgrabila i ujela za nos!

– A što baš za nos?

– Pa. to sam se prvo setila. Ali nije mu bilo ništa, samo se malo zacrveneo i ostali su mu otisci od zuba! A on je plakao kao neka bebica! Mene su zato svi grdili i rekli mi da ne smem da se tučem, a ja se ni nisam tukla, samo sam ga ujela.

– Pa ne smeš ni to da radiš! Nije lepo za jednu devojčicu da ide okolo i ujeda druge ljude.

– A nisam ni ujela nikog drugog, samo njega! A on je bezobrazan i tako mu i treba!

– Jeste bio bezobrazan, ali uvek treba lepo da mu kažeš da je glup i dosadan, bez ujedanja i udaranja!

– E. pa šta je mene briga da mu govorim, kad je glup i nikad neće razumeti. On neće da prestane dok ga ne zaboli! Sledeći put ću da ga šutnem u ono osetljivo mesto, ako se setim, pa će tek da ga boli!

303406 240610652713648 1244238945 n Ćaskajući sa Dunjom: Dosadan dečak

Sledeći put ću da ga šutnem u ono osetljivo mesto, ako se setim, pa će tek da ga boli!

I to bi bilo to. Mislim da sam vam ispričao sve što je trebalo. Moja uloga se ovde završava.

Ipak, Dunja želi da nastavi da se druži sa vama. Kaže da ja ne umem baš dobro da objasnim neke stvari, i zato će vam ubuduće ona lično pričati o svojim doživljajima. A imaće štošta da vam priča, jer će u septembru krenuti u školu, a čula je da u školi ima trista čuda! Zato nastavite da se družite sa njom od 20. septembra 2012. u novom serijalu “Četvrtak sa Dunjom”.

Prethodne tekstove iz serijala “Skitajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Prethodne tekstove iz serijala “Ćaskajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Milan Jokić razvući će nit između realnosti i fikcije, i navešće vas da plešete po njoj. Živi okružen dobrim ljudima, jer život je igra, a u igri nema mesta za one sa lošim namerama.

Comments