Pravi mali zimski, i to filmski, spektakl očekuje vas 4. februara u Domu omladine, koji organizuje Outdoor Collective, udruženje građana koje deluje kao platforma za sve entuzijaste Srbije koji se bave aktivnostima u prirodi. Samo dešavanje počinje u 20h, kada će se najpre predstaviti Gorska služba spasavanja, a zatim ce uslediti projekcija njihovog kratkog filma. Posle njih će se svojim kratkim filmom predstaviti Avanturija, organizacija koja se bavi promocijom skijanja.

Čekajući zimu Čekajući zimu: Projekcija filma koja se ne propušta

Nakon toga, sledi prava poslastica – projekcija glavnog filma – “Fade to winter” ili “Čekajući zimu”. Reč je o najnovijem filmu iz Matchstick produkcije, koji prikazuje najbolje sportiste današnjice i njihovu nepokolebljivu posvećenost skijanju. Čak i kada su suočeni sa teškim vremenskim i drugim uslovima, ovi skijaši posežu za kreativnošču i inspiracijom duboko u sebi kako bi iz svake situacije izvukli najbolje. Bez obzira na vremenske uslove i na napor koji je potreban da bi se došlo do sledeće lokacije “loš dan na skijanju je i dalje bolji od dobrog dana na poslu”. Kako leto postepeno prelazi u jesen i konačno sklizne u zimu, prave se planovi za naredno skijanje i u tom trenutku sva energija usmerava se na povratak planinama.

Čekajući zimu1 Čekajući zimu: Projekcija filma koja se ne propušta

Film “Čekajući zimu” se fokusira na zabavu, zato što je to suština skijanja, jednako kod početnika, kao i kod profesionalaca. Bilo da se juri dubok sneg u Japanu, zabavlja sa lokalcima u Novoj Engleskoj, traže nove staze na Aljasci, ili prave skakaonice u nedođijama Islanda, svaki segment ovog filma prikazuje goruću želju u svakome skijašu da izađe na sneg.

Čekajući zimu2 Čekajući zimu: Projekcija filma koja se ne propušta

Spektakularne scene sa Aljaske, Islanda, Britanske kolumbije, Japana, Kolorada, Italije i Nove engleske, delo su devet skijaša koji ozbiljno pomeraju granice u sportu kojim se bave. Uloge tumače Markus Eder, Bobi Braun, Mišel Parker, Mark Abma, Taner Reinvil, Eron Blank, Džejms Heim, Šon Džordan, PK Hunder i drugi.

Comments