Postoji mnogo razloga zbog kojih se javljaju problemi u seksu, a neki su privremeni i mogu se prevazići, dok neki predstavljaju znak nekompatibilnosti i teško je postići napredak u takvim odnosima. Radi lakšeg razlikovanja benignih seksualnih problema od onih koji mogu da ugroze odnos, evo spiska onih zbog kojih ne morate posebno da brinete.

Teško usklađujete vreme za seks

Dok je partner oran ujutru, kad tebi treba da budeš na miru i da obaviš svoje jutarnje rituale i nikav seks ti nije ni na kraj pameti, njemu se već spava uveče, kad si ti raspoložena da se maziš i kad se osećaš spremnom. Takođe, nesinhronizovanost raspoloženja za seks može da se ispolji i kroz situaciju u kojoj je jedan partner uvek zainteresovan za seks, dok drugi ima želju tek povremeno i oseća pritisak od partnera koji ima jači libido.

Iako je to pravi izazov za normalno funkcioniranje veze ili braka, to ne mora da naruši odnos, poručuju stručnjaci. Par može da odluči da poštuje međusobne različitosti i činjenicu da im nagoni različito funkcionišu i da se dogovore o kompromisu na koji način će ko kome izaći u susret. To učvršćuje poverenje i produbljuje odnos, jer je uslov da ovakav dogovor funkcioniše – duboko poštovanje, razumevanje i nežnost.

Comments