Tehnike za najeksplozivniji orgazam, za nezaboravna zadovoljstva koja ćemo pružiti partneru, eksperimentisanje sa najneobičnijim pozama i mestima za seks, potraga za raznim seksualnim iskustvima koja treba da nas učine poznavaocem, majstorom i doktorom seksualnosti, ne vode tako daleko. Najdalje do ideje da smo odlični u krevetu, što možda samo mi mislimo, iz prostog razloga što nam niko nije rekao da je drugačije. Ono što moderno, konzumentsko, potrošačko shvatanje seksualnosti najefikasnije čini, jeste da zaboravimo na istinske blagoslove seksa.

Orgazmično iskustvo ljubavi

Seks je sila čijom se orgazmičkom prirodom služi ljubav, da nam pokaže šta je ekstaza, kuda može da ode duh, kroz ljubav i razmenu energije sa drugim ljudskim bićem. Ekstaza nije nekakvo uzvišeno stanje u kome sviraju rajske harfe, letuckaju anđeli u miomirisu blentavog blaženstva. Ona je žestoko, vatreno iskustvo, koje puslira u telu uklanjajući granice ega, otvarajući treće oko, prodirući kroz nas u srce kosmičke zamisli o tome šta je ljubav i kako ljudi mogu da je iskuse. Orgazmičko iskustvo ljubavi temeljno nas potresa, olabavljujući u nama okove koji sputavaju dušu, ranjavajući nas do suza spoznajom koliko je divno i božanstveno nešto što smo ponekad skloni da smatramo samo seksom.

Ograničavajući seks na jednokratnu konzumaciju, činimo greh protiv ljubavi koju smo u stanju da iskusimo.

large1 Sile ljubavi: Četiri blagoslova seksualnosti

Radosno prihvatanje telesnosti

Telo nas celog života služi, poput neke solidne mašine i kao i svaka mašina, stalno zahteva neke zahvate, intervencije, održavanje, zamenu delova, popravljanje i poboljšavanje funkcije.

Zadovoljstvo koje nam pruža seks, najveća je telesna radost i prijatnost koju možemo da osetimo.

Spoznaja tog vrhunskog zadovoljstva, čini da nam se naša telesnost sviđa, da lakše prihvatamo obaveze i discipline koje zahteva održavanje tela. Osvešćena i realizovana seksualnost čini da biramo telesne discipline u kojima uživamo, da vežbamo svoje telo na načine koji su nam prijatni i u kojima otkrivamo nove mogućnosti da kroz telesnost ispoljimo sebe, svoje sklonosti, svoju kreativnost i svoju ličnost.

Obnavljanje vitalne energije

Seksualna energija je jedina transformativna u ljudskom telu. Možemo da je razmenimo i obnovimo kroz seks, a možemo da je podignemo na viši nivo i upotrebimo je kreativno. I ta slika nije samo metaforička. Seksualna energija je vezana za donji stomak, tu ona treperi i vrtloži, obuhvatajući naše reproduktivne organe, bešiku i karlicu i tu ume da se zaglavi i blokira, ako se ne razmenjuje i obnavlja. Disanjem i vizualizacijom možemo da podižemo tu energiju iz stomaka, da je pošaljemo kroz pleksus, pluća i grlo do temena i napolje, a možemo prosto da se bacimo na stvaranje, samomotivišući se i samoinspirišući, ispijajući energiju sami iz sebe, kao da pijemo omiljeni sok na slamčicu.

Delotvorna seksualna energija nije vezana za seksualni život, ona je izvor, koji stalno treba da vrtloži i pulsira, sjajan i bistar.

large 1 Sile ljubavi: Četiri blagoslova seksualnosti

Rađanje

Putem seksa, dospevamo na ovaj svet. Začetak novog života u orgazmičkom iskustvu ljubavi, u razmeni vitalne energije u radosti telesne igre, karnevalska je dobrodošlica duši koja traži otelovljenje. Ona poručuje slavimo život, pridruži nam se i budi sve što jesi.

Izvori fotografija: weheartit.com, pinterest.com


Aleksina Đorđević

Comments