U čast filma Furiosa: A Mad Max Saga, koji ove nedelje stiže u bioskope, naš man crush ovog ponedeljka je Chris Hemsworth!

Budući da ćemo ga uskoro gledati na velikom platnu u nesvakidašnjoj ulozi, hajde da se podsetimo karijere, ali i privatnog života ovog zgodnog glumca prodornih plavih očiju.

Chris je rođen 11. avgusta 1983. u Melburnu., kao drugi od tri sina – rođen je posle Lukea, a i pre Liama, koji su takođe poznati glumci. Njegov deda po majci je holandski imigrant, a baka po majci je irskog porekla, dok je po očevoj liniji engleskog, škotskog i nemačkog porekla.

„Moja najranija sećanja su stanice za stoku u Autbeku, a onda smo se vratili u Melburn, pa nazad tamo i opet nazad. Svakako da je veći deo mog detinjstva bio u Melburnu, ali verovatno su moja najživopisnija sećanja bila sa krokodilima i bizonima. Veoma različite sfere života”, rekao je o svom detinjstvu i dodao:

“Odrastao sam sa vrlo malo novca, ali moji roditelji su bili moji heroji. Bili su poštovani, ljubazna ljudska bića i radili su sve na način koji je neprestano inspirisao.”

Hemsworth je karijeru započeo pojavljivanjem u nekoliko televizijskih serija, od kojih je najuspešnija bila australijska sapunicaHome and Away. Njegov proboj u Holivud bio je skroman – 2009. je igrao oca Jamesa T. Kirka, Georgea Kirka, u početnim scenama filma Star Trek J. J. Abramsa. Uloga je prvobitno ponuđena Mattu Damonu, koji ju je odbio. Kritičari su bili oduševljeni, toliko da je jedan opisao Chrisovu scenu kao „najboljih pet minuta koje je proveo u bioskopu te godine”.

Posle nekoliko filmova, 2011. je dobio ulogu Marvel superheroja Thora, koja mu je donela globalnu slavu. Reprizirao ju je nekoliko puta, u nastavcima priče o Thoru, kao i u Avengers filmovima. Njegova druga istaknuta ostvarenja su The Cabin in the Wood, Snow White and the Huntsman, Rush, Blackhat.

Nakon filma Furiosa, Chris će takođe dati glas mlađem Optimusu Primeu u Transformers prikvelu Transformers One.

Osim glume, Chris se aktivno bavi fitnessom. Kreirao je aplikaciju Centr, koja korisnicima omogućava pristup ishrani, wellnessu i rutinama vežbanja. Godine 2014, People magazin ga je proglasio za „najseksipilnijeg muškarca“.

Kako se njegova karijera u holivudskim filmovima razvijala, postao je jedan od najplaćenijih glumaca na svetu. Pojavio se na Forbsovoj listi najplaćenijih glumaca 2014, 2015, i 2018. godine.

Što se tiče privatnog života, počeo je da izlazi sa španskom manekenkom i glumicom Elsom Pataky početkom 2010. godine, nakon što su ih upoznali zajednički prijatelji. Venčali su se u decembru iste godine. Imaju ćerku i sinove blizance. Porodica se 2015. preselila iz Los Anđelesa u Bajron Bej, u njegovoj rodnoj Australiji.

Deca treniraju brazilsku džiu-džicu, a Chris ih redovno vodi da se takmiče na nacionalnim turnirima. U petoj epizodi svog dokumentarnog filma na National Geographic, Hemsworth je otkrio da njegov deda po majci pati od Alchajmerove bolesti. Takođe je otkriveno da je Hemsworth nasledio dve kopije gena APOE4, jednu od svoje majke i jednu od oca, zbog čega je 8 do 9 puta verovatnije da će na kraju razviti Alchajmerovu bolest u poređenju sa opštom populacijom.

“Za mene, u životu su najvažnija iskustva i da budete dobra osoba”, rekao je Chris.

Pročitajte i ovo: Večna ljubav postoji: 5 najdugovečnijih brakova u Holivudu ruše sve stereotipe

Naslovna fotografija: instagram.com/chirishemsworth

Božica Luković

Comments