Kristijan Lubuten (Chritian Louboutin) je slavni dizajner obuće rođen 7. januara 1963. godine. Imao je zanimljivo detinjstvo, pre svega. Od kuće je pobegao kada je imao samo 12 godina, a odlučio je i da napusti školu. Međutim, presudni trenutak u njegovom životu bio je kada je ugledao Sofiju Loren (Sophia Loren) na televiziji koja je pričala o svojoj sestri koja je imala sličnu životnu priču kao on. Naime, napustila je školu sa 12 godina, ali je sa 50 konačno dobila diplomu. “Nastupio je ogroman aplauz i ja sam pomislio: Ako ikada zažalim što sam napustio školu, uteha mi je što sam bio kao sestra slavne Sofije Loren”, izjavio je jednom prilikom. Međutim, danas imate priliku da pročitate zanimljive činjenice o ovom dizajneru, koje možda niste znali. Pogledajte.

– Cipele koje on dizajnira prepoznatljive su po crvenom đonu. Inspiraciju za ovakav đon pronašao je u crvenom laku jedne od zaposlenih devojaka u fabrici.

– Postojala je limitirana serija cipela sa svetloplavim đonom za buduće mlade.

– Kao dete, Kristijan je bežao iz škole kako bi gledao igračice u jednom od klubova u Parizu, jer su mu se veoma dopali kostimi devojaka.

Kristijan Lubuten Christian Louboutin: Zanimljive činjenice o poznatom dizajneru

Slavni dizajner Kristijan Lubuten

– Poseta jednom muzeju u kom je postojao znak zabrane ženama da nose štikle, koje bi mogle da oštete pod, inspirisala ga je da kreira pod sloganom “Što više, to bolje”.

– Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) snimila je pesmu pod nazivom “Louboutins” koja se nalazi na albumu “Love”.

– Od 1989. do 1992. godine bavio se pejzažnom arhitekturom, umesto dizajnom obuće.

– Pre nego što je osnovao svoju modnu kuću, radio je za Chanel i Yves Saint Laurent.

Izvor fotografije: runningwithheels.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments