Dva puta u mesecu imate kritične dane, na različite načine. Jednom je kad su plodni dani, kada ste raspoloženiji, naloženiji i skloniji da divljate u seksu više nego inače, a drugi put kad vas ciklus spreči da se neometano bavite seksom.

Različita iskustva svedoče o oprečnim doživljajima onih drugih kritičnih dana. Neke su žene i dalje veoma raspoložene za seks, neke preleže u grčevima i bolovima, a neke prosto smatraju da za vreme menstracije treba da se suzdrže od seksa zbog higijene i pratećih neugodnosti.

Takođe, muškarci imaju različit stav i iskustva po ovom osetljivom pitanju. Neki jedva čekaju dane ciklusa, jer mogu da prestanu da paze, ako im je to glavni oblik kontracepcije, drugi nisu ludi za krvavim seksom, ali im ne smeta, naročito ako koriste kondom, a treći su izričito neskloni, čak gadljivi.

Međutim, čak i sa ovom trećom sortom, moguće je izvesti neki oblik seksa i postići obostrano zadovoljstvo, ako ste rešeni i dovoljno raspoloženi za to. Kao prvo, njega ništa ne sprečava da uživa. Pokažite mu da ste svesni toga i da niste sebični. Neka uživa.
Zatim, ni vas ništa ne sprečava da uživate, a ako su prateće pojave suviše neprijatne za vaš ukus ili osetljiv stomak vašeg dragog, eh, ima načina.

kondom Ciklus i seks: Kako da premostite kritične dane

Dovoljno će biti da budete čisti i stavite tampon. Ulaz zatvoren, nema neprijatnih talasa curenja, koji znaju da se pojačaju sa talasima zadovoljstva. Njegovo veličanstvo klitoris zavšava sav posao. Može da se dodiruje i mazi na razne načine i na vaše potpuno zadovoljstvo. Ako vaš partner ima otpor i nije siguran kako to funkcioniše i bezveze mu je iz bilo kojih razloga, pomozite mu da se oslobodi predrasuda. Postarajte se najpre za njegovo zadovoljstvo, pa će biti opušteniji i prijemčiviji za nove ideje. A ako on okleva da upotrebi sopstvene prste, pokažite mu kako vi to lepo radite sami. Možda ćete morati da prevaziđete i sopstvenu stidljivost i nespremnost da tako gurate nečije granice (i sopstvene) ali budite spremni na to, kad vam se desi neka situacija u kojoj se samo tehnička pitanja postavljaju kao prepreka između vas i vašeg orgazma.

Osim toga, možda će vam ova vrsta igre osvežiti seks i otvoriti nove horizonte u pogledu maštovitosti, međusobnog poverenja i opuštenosti.

Jer za svaku vrstu zadovoljavajućeg seksa, to su ključna pitanja. Odgovore treba da pronađete zajedno sa partnerom, kao što i otpore i predrasude treba da prevaziđete zajedno. Kad jednom otkrijete kako lako, uz samo malo dobre organizacije i dobrog raspoloženja može da se izvede ono što ste mislili da ne može, osećaćete još dublju povezanost – i sa sobom, svojim potrebama i osećanjima i sa svojim partnerom.

Ne propustite:

Aleksina Đorđević

Comments