Da li spadate u one što nabace pola kila čim počnu dublje da dišu? Stalno ste pod pritiskom ograničavanja obroka, brojanja kalorija, stalno nastojite da se više trošite i da manje jedete, a ponekad i gladujete – i zavidite do ludila onim mršavicama, što jedu kao mećava i nikada se ne ugoje. Među tim mršavicama ima srećnih dobitnica gena mršavosti, koji ih je obdario brzim metabolizmom, ali ima i onih koje nemaju “srećni gen”, a ipak se ne goje i nikada nisu na dijeti. Evo kako one uspevaju da ne budu opterećene hranom i da ne strahuju od gojenja.

Odolevaju grickanju

To je možda disciplina i navika koju su usvojile, ali možda je i srećni nedostatak ljubavi prema grickalicama – dakle, žene koje održavaju svoju normalnu težinu bez problema i odricanja, ne jedu između obroka. Ne posežu za grickalicama, ne leče nervozu čokoladicom, ali izbegavaju i pomfrit i brzu (prženu) hranu i radije biraju povrće, kuvane obroke i voće.

ime su još osim brzim metabolizmom obdarene srećne mršavice e1582277953659 Čime su još   osim brzim metabolizmom   obdarene srećne mršavice

Sporo jedu

Dobro vam je poznato da hrana treba dugo i pažljivo da se žvaće, jer proces zdravog varenja započinje još u ustima, a mozak prima signal o sitosti tek dvadesetak minuta nakon što ste napunili želudac. Dugo žvakanje donosi i veće uživanje u ukusu, a ako ne možete da savladate ovu veštinu i volite da se “bacite” na hranu, onda je dobar način da jedete u društvu i da prilikom jela – razgovarate. Osobe koje pričaju tokom jela, “kupuju” ono vreme od 20 minuta, za koje signal sitosti stiže do mozga.

Ne veruju u dijetalne proizvode

Hrana sa smanjenim procentom masti i šećera, dijetetski proizvodi primamljivi su samo u reklami. Proizvodnja takve hrane zahteva upotrebu hemikalija i aditiva i može da naruši hormonsku ravnotežu, što može dovesti – do gojenja. Žene kojima zavidite na figuri, ne kupuju dijetalne proizvode, stavljaju šećer u svoju kafu i radije će pojesti parče slanine, nego neke presovane izmišljotine, lepo upakovane, sa preciznim oznakama nutricionističkih vrednosti.

Comments