Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Da li spadate u one što nabace pola kila čim počnu dublje da dišu? Stalno ste pod pritiskom ograničavanja obroka, brojanja kalorija, stalno nastojite da se više trošite i da manje jedete, a ponekad i gladujete – i zavidite do ludila onim mršavicama, što jedu kao mećava i nikada se ne ugoje. Među tim mršavicama ima srećnih dobitnica gena mršavosti, koji ih je obdario brzim metabolizmom, ali ima i onih koje nemaju “srećni gen”, a ipak se ne goje i nikada nisu na dijeti. Evo kako one uspevaju da ne budu opterećene hranom i da ne strahuju od gojenja.

Odolevaju grickanju

To je možda disciplina i navika koju su usvojile, ali možda je i srećni nedostatak ljubavi prema grickalicama – dakle, žene koje održavaju svoju normalnu težinu bez problema i odricanja, ne jedu između obroka. Ne posežu za grickalicama, ne leče nervozu čokoladicom, ali izbegavaju i pomfrit i brzu (prženu) hranu i radije biraju povrće, kuvane obroke i voće.

ime su još osim brzim metabolizmom obdarene srećne mršavice e1582277953659 Čime su još   osim brzim metabolizmom   obdarene srećne mršavice

Sporo jedu

Dobro vam je poznato da hrana treba dugo i pažljivo da se žvaće, jer proces zdravog varenja započinje još u ustima, a mozak prima signal o sitosti tek dvadesetak minuta nakon što ste napunili želudac. Dugo žvakanje donosi i veće uživanje u ukusu, a ako ne možete da savladate ovu veštinu i volite da se “bacite” na hranu, onda je dobar način da jedete u društvu i da prilikom jela – razgovarate. Osobe koje pričaju tokom jela, “kupuju” ono vreme od 20 minuta, za koje signal sitosti stiže do mozga.

Ne veruju u dijetalne proizvode

Hrana sa smanjenim procentom masti i šećera, dijetetski proizvodi primamljivi su samo u reklami. Proizvodnja takve hrane zahteva upotrebu hemikalija i aditiva i može da naruši hormonsku ravnotežu, što može dovesti – do gojenja. Žene kojima zavidite na figuri, ne kupuju dijetalne proizvode, stavljaju šećer u svoju kafu i radije će pojesti parče slanine, nego neke presovane izmišljotine, lepo upakovane, sa preciznim oznakama nutricionističkih vrednosti.

Editors choice