Jedu kad su gladne i ništa sebi ne zabranjuju

Ako im se jede burek – pojedu parče bureka sa uživanjem. Bez griže savesti i bez ikakvog naboja. Ali i bez ideje da svakog dana jedu burek. Kad im se jede slatko, pojedu same celu čokoladu – i ne rade to svakodnevno. Nema zabranjene hrane, ali nema ni preterivanja. Predaju se povremenim trenucima uživanja u hrani koja je teška, masna, puna šećera, i na taj način potvrđuju svom mozgu dozvolu, umesto da ističu zabranu. Jer zabrana stvara frustraciju i opsednutost hranom, a to podriva svaki pokušaj mršavljenja.

ime su još osim brzim metabolizmom obdarene srećne mršavice 2 e1582278003131 Čime su još   osim brzim metabolizmom   obdarene srećne mršavice

Obezbeđuju sebi dovoljno sna

Jedna od poruka koja se stalno ponavlja, u svim savetima o zdravom životu, o dobroj organizovanosti, o mentalnoj ravnoteži, glasi – naspavajte se. Pored ostalg, manjak sna organizmu oduzima energiju, koje on pokušava da nadoknadi hranom. Ako ste stalno neispavani, žudećete za jakom, masnom i slatkom hranom, a ako dovoljno spavate, imaćete umeren apetit, koji ćete moći da kontrolišete.

Vole da kuvaju – za druge

Kuvanje je ključ zdrave ishrane, pa i održavanja optimalne težine. Srećne mršavice obično vole da eksperimentišu u kuhinji, koriste razno povrće i isprobavaju egzotične recepte i neobične začine – a zatim tu hranu rado dele sa drugima, jer to predstavlja čin ljubavi, izražavanja naklonosti i zabavno je.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments