Još od malena devojčice žele da kopiraju svoje mame i starije sestre i kradu njihove lakove za nokte često mažući celu kuću, stolove i tepihe pokušavajući da i one imaju nokte u boji. I prilično, počevši od tad, većina devojaka ne izlazi iz kuće nenalakiranih noktiju, bilo da to radi sama ili u salonu. I zar je moguće da do sada nismo savladale sve moguće tehnike lakiranja noktiju i zar ima još nešto što o tome ne znamo?

Činjenice o lakiranju noktiju koje će te zgranuti 1 Činjenice o lakiranju noktiju koje će te zgranuti!

Uvek koristite bazu

Možda će vam oduzeti malo više vremena, ali bezbojna baza će dati vašem laku u boji nešto za šta će se vezati. Takođe, nećete štetiti nokatnoj ploči i lak će vam duže trajati.

Bez brzosušećih lakova

Koliko god mislile da su brzosušeći lakovi sjajna stvar, oni će samo isušiti vaše nokte i učiniti ih lomljivim.

Mažite zanoktice

Redovno mažite zanoktice uljem kako bi vam šake bile potpuno negovane. Čak i da imate najlepši lak na svetu ranjave zanoktice će uništiti opšti izgled vaših šaka.

Držite nokte u hladnoj vodi

Činjenice o lakiranju noktiju koje će te zgranuti 2 Činjenice o lakiranju noktiju koje će te zgranuti!

Nakon što nalakirate nokte, stavite ruke pod hladnu vodu kako bi se lak brže osušio.

Neon preko bele boje

Ako želite da vaši neon lakovi još više dođu do izražaja mažite ih preko belog laka za nokte!

Ne mućkajte lak za nokte

Lak pre valjajte između dlanova, nego da ga mućkate. Mućkanjem ćete napraviti balončiće vazduha koji će onda činiti da vam nokti deluju neravnomerno nalakirani.

Lak sa šljokicama

Ukoliko hoćete lak koji će vam duže potrajati, odaberite onaj sa šljokicama, ali u ovom slučaju pripremite se i na teže skidanje acetonom!

Lenka Gatić

Comments