Country muzika trenutno ima svoj povratnički mainstream momenat, pa je prikladno da se i savršene country frizure inspirisana western stilom nađu u centru pažnje.

Kao što je Dolly Parton jednom rekla: “Što je kosa veća, ona je bliža Bogu.” Zamislite mnogo, ali baš mnogo volumena i na dobrom ste putu da shvatite ovaj trend.

Zahvaljujući najnovijem albumu kraljice Bey, Cowboy Carter, fanovi i slavne ličnosti su spremni da prigrle stil kauboja. Ako ste među njima, nastavite da čitate kako biste videli naših 10 omiljenih frizura inspirisanih western stilom, koje smo videli na nekim od najvećih zvezda današnjice.

County frizure koje možete da isprobate

Glamurozni šešir

Najlakši način da dodate dašak glamura svom kaubojskom stilu frizure je da ga ukrasite cirkonima. Country pevačica Tanner Adell pustila je da svetlucavi kaubojski šešir govori umesto nje dok je išla na koncert Beyoncé. To je savršen dodatak za western frizuru – jer nakon odabira adekvatnog šešira ne morate preterano da se trudite.

I da, dobro ste primetili – šešir nekada čini frizuru onim što treba da bude i praktično je dovoljan, naročito u ovom slučaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tanner Adell (@tanneradell)

Talasasta kosa

Kad već govorimo o Beyoncé, setimo se da je ova umetnica na dodeli nagrada iHeart Radio 2024 dokazala da western kosa ipak ne mora da bude velika. Uparila je svoje kožno odelo sa resama, kaiševima i odgovarajućim šeširom (sve vintage Versace) sa glatkim, ekstra dugim talasima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Sitne lokne

Dolly Parton je ikona country muzike, pa je prirodno što pruža inspiraciju za western stilizovanu kosu. Slojevi sitnih, ali gustih lokni su odlična opcija za sve one sa finijom dlakom. Kada ukovrdžate pramenove koji uokviruju lice, dobićete sličan izgled, ali tapiranje i jak lak za kosu su ključni za uspešnu repliku njenog izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Moderan mullet

Winnie Harlow je među mnogim poznatim ličnostima koje modernizuju  frizuru inspirisanu country muzikom. Takođe poznat kao “rastegnuti” mullet, ova frizura se svodi na karakterističnu obrijanu ili kraće ošišanu kosu sa strane i guste šiške, ali sa dužim pramenovima po sredini glave koji se spuštaju niz potiljak. Ne bojte se da koristite ekstenzije za kosu kako biste postigli taj izgled.

Romantično

Scena country muzike neguje klasičan izgled slatke devojke iz komšiluka, a pevačica Hailey Whitters ga je savršeno iznela. Jednostavna frizura natapirana u gornjem delu i šiške začešljane sa strane su direktne prečice do stila koji je prikladan, recimo, za kraljicu maturskog plesa.

Guste “zavesa” šiške

Ove guste šiške pružaju dodatni volumen kosi K. Michelle  i stavljaju je u prvi plan. Da biste pojačali western faktor, podignite ostatak kose tapiranjem do vrha glave u punđu koja prati vaše “zavesa” šiške, koje uokviruju lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K. Michelle (@kmichellemusic)

Više je više

Sigurno pravilo kada je u pitanju western kosa – više je više. Više kovrdža, više volumena i više kose uvek je da, da i da. Ekstenzije za kosu vam mogu pomoći da jednostavne kovrdže za čas postanu bujne i holivudske, spremne za crveni tepih kao što je to slučaj kod Megan Moroney.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Moroney (@megmoroney)

Dvostruke holandske pletenice

Pletenice su osnovna western frizura. Da biste unapredili svoju klasičnu pletenicu i dodali joj volumen, zamenite pravac pletenja kose i pletite je tako što ćete pramen po pramen stavljati jedan ispod drugog, umesto preko. Taj način pletenja se naziva “holandska pletenica”, koju obožava i Bella Hadid. Kao bonus, ako holandsku pletenicu pletete dok vam je kosa još mokra, imaćete prelepe talase narednog dana bez ikakvog uređaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Nijansirani pramenovi

Platinastoplava boja kose je istorijski bila glavna za western inspirisanu frizuru. Ali ovih dana, prirodnije tehnike kao što je balayage su popularnije kada je u pitanju savršena country frizura, jer manje štete kosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Povratak trake za kosu

Ako volite da ukrašavate kosu, niste ograničeni samo na kaubojske šešire. Trake za kosu su moguća opcija i mnoge poznate ličnosti, kao što je Hailey Whitters, nose trendi aksesoar unutar i izvan western trenda.

Pročitajte i: Apsolutni hit proleća: Bakarna boja kose u balayage varijanti

Fotografija: Instagram.com/tanneradell

Milana Petković

Comments