Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Korona je stigla i u moj kraj i sa sobom donela izolaciju, socijalnu distancu, neku vrstu društvene usamljenosti, osećaj ansioznosti, nervoze, besa, straha, pojačan stepen dosade i neograničenu neizvesnost! I ne, korona, nije donela samo loše stvari.

Za sve nas koji optimistično, ali realno sagledavamo celu situaciju – Covid-19 je razdvajajući nas – još više spojio. 

I sasvim je jasno i logično – ako si u izolaciji i tvoj posao ne zahteva da izlaziš iz toplog doma – imaš priliku da organizuješ dan onako kako želiš. Imaš priliku da se posvetiš sebi. Korona je spojila ukućane, koji su dugo bili razdvojeni. Korona je parove usmerila jedne na druge. Neki, čak i novopečeni parovi odlučili su da ovaj period izolacije provedu zajedno. I da – sve to deluje fenomenalno. Po ceo dan razmenjivanje nežnosti sa voljenim osobama, vrući momenti, bezbroj poljubaca, doručak, ručak i večera u krevetu, maratonsko gledanje filmova i serija, smejanje i spavanje. Samo, koliko još tako? 

Da li znaš da je nakon epidemije u Kini, povećan broj zahteva za razvod, a ti zahtevi upravo dolaze iz onih porodica, čiji su partneri bili osuđeni jedni na druge u vreme izolacije. Zato se postavlja pitanje – da li i ljubav spada u ugroženu grupu i da li će preživeti?

View this post on Instagram

Someone will come along. Someone who understands that you get jealous and anxious. Someone who knows the fears you have rooted deep in your past and holds you when you’re feeling scared. Someone who can’t dance, but dances with you anyway. They can’t sing, but they’ll sing to you anyway. They’ll love any gift you give, even when it’s the wrong size and they’ll love anything you cook for them, even when it’s burnt. They’ll make you laugh until you cry, and know exactly what to say to make you smile. They’ll leave you feeling helplessly, unapologetically happy as you fall asleep at night. You’ll wonder how you ever got so lucky. Just be patient. Someone will come along.

A post shared by Whisky N’ Youth (@whiskyouth) on

Sve i da ste bili prilično bliski sa partnerom, u većini slučajeva niste ovoliko vremena provodili zajedno. Poznato je da psiholozi tvrde da svako uvek treba da ima vreme za sebe, za svoje društvo, izlaske i neke svoje male rituale, koje ne uključuju partnera. Sada nam je sve to uskraćeno i ostaje nam samo partner.

Sada je možda pravo vreme da vidimo da li sa nekim možemo da funkcionišemo i u dobrim i u lošim okolnostima, vremenima koja su dobra i vremenima koja su nepovoljna. Jer, na kraju krajeva, to je ljubav. Međutim, to ne znači da samo treba sedeti i ne raditi ništa po pitanju poboljšanja odnosa. To znači da, kao što naše ruke stalno peremo, neprestano se štiteći od virusa i tako što sve redom dezinfikujemo, moramo i našu ljubav održati čistom, moramo je negovati i brinuti o njoj, kao što brinemo i o našem zdravlju. Jer, na kraju krajeva – ljubav je pokretač, a posebno u trenucima kada ne smemo da stanemo! A šta kažu psihoterapeuti – kako možemo sačuvati ljubav od korone? 

Pitajte partnera šta očekuje od vas narednih dana. To je jednostavan način da se otvorite i vi i partner, da ne držite neke nedoumice u sebi. Jasno naznačite partneru šta može da očekuje od vas narednih dana. Na primer, možete zamoliti partnera, odnosno partnerku, da vas dok radite ne uznemirava i ne prekida, jer vam je tada potrebna koncentracija. Isto tako treba poštovati i drugu stranu i zahteve koje druga strana odredi. Tako ćete umanjiti momente nerazumevanja i nećete morati da čitate misli jedno drugom.

Editors choice