Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Neverbalno izražavanje – crtanje i slikanje – koristi se u raznim oblicima psihoterapije, a vi možete sami sebi da odredite terapiju. Nije vam potreban talenat, ni inspiracija, ne spremate izložbu, niko neće ocenjivati vaš rad, samo vam treba papir, olovka, bojice, četkica – šta god vam je od tog pribora najbliskije i najpraktičnije. Psiholozi se slažu u tome da kreativni neverbalni izraz – crtanje i slikanje – omogućava da steknete novi uvid u svoj unutrašnji život, a da su neki potezi i crteži povezani sa određenim osećanjima i stanjima, odnosno, da deluju podsticajno, umirujuće ili kanališuće, već prema potrebi. Pa, ako nemate ideju kako da počnete, evo nekih smernica.

Kada ste umorni, prazni, bez energije i osećate se zatupljeno (kao da vam je mozak u magli), crtajte cveće. Prosto crtanje latica, cvetića, ili samo jednog cveta sa stabljikom i listovima (već prema tome koliko ste vešti), osvežiće vas i odmoriti. Možete gledati u sliku nekog cveta i crtati prema njoj. Ova radnja će vas potpuno zaokupiti i istovremeno odmoriti vaš mozak.

crtanje Crtanje: Najlakši i najkreativniji način da dovedeš u red svoje misli   i život!

Ako osećate ljutnju i bes – žvljajte. Crtajte linije, zakrivljene, ravne, crtice, uspravne, kose, koje imaju geometrijski poredak, ili ga nemaju. Crtanje linija kanališe osećanje ljutnje.

Ako osećate bol, emotivnu, kao i fizičku, pokušajte da nešto modelujete – od papira, plastelina, tkanine. Ili slažite puzzle – ova aktivnost umiruje centre za bol u mozgu.

Ukoliko vam je dosadno, vrtite se nervozno, izgubljeno i besmisleno i ne osećate da bi vam išta pomoglo da se fokusirate (ne drži vam pažnju ni film, ni knjiga), pokušajte sa bojenjem. Postoje bojanke za odrasle, koje možete “skinuti” sa interneta i odštampati, a ukoliko zapravo umete i volite da crtate, nacrtajte nešto što vam dobro ide i posvetite se bojenju.

Kada vas obuzima tuga, slikajte dugu. Duga odagnava tugu – pokušajte. Zamislite prizor koji ste toliko puta videli u životu i koji vas je sigurno uvek ispunio divljenjem i radošću i pokušajte da ga prenesete na papir.

Strah kanališite pletenjem, heklanjem vezenjem – ova vrsta ručnog rada će vam pomoći da se “ukorenite” i osetite stabilno i sigurno.

Editors choice