Intenzivne i ne po svačijem ukusu, crvene kuhinje mogu biti “kontroverzne”. Ipak, tu smo da dokažemo zadivljujuću moć smelih nijansi kuhinjske estetike. Ako je crvena jedna od omiljenih Supermanovih boja, zašto ne bi bila i naša? Crvena može biti supermoć vaše kuhinje tako što će pomeriti granice i dodati plamen svakodnevici, sa nijansom koja je za hrabrije vizionare. Predstavljamo vam nekoliko saveta i trikova sa inspirativnim primerima dizajna crvene kuhinje, koji će vam pomoći da oplemenite svoj sopstveni “super-prostor”, kao i sofisticiranu kolekciju prigušenih crvenih kuhinja za one koji žele dodatnu dozu topline.

Most kremastih ormarića

Suptilno prošaran neutralnim elementima, ovaj prigušeni crveni dizajn kuhinje je sveže uokviren mostom kremastih ormarića. Otvorena kuhinjska polica omogućava da se gornji blok boje razbije monohromatskim kuhinjskim dodacima.

Red/green

Crvena i zelena nijansa stvaraju zapanjujući kontrast koji je namenjen samo hrabrima. Zelene kuhinjske/barske stolice i kućne biljke čine prostor još zanimljivijim, zajedno sa upečatljivim stolom u istoj boji.

Umanjite color kontrast

Umanjite kontrast boja između zelenih i crvenih kuhinjskih elemenata uključivanjem velikih površina bele boje i korišćenjem mekših nijansi, kao što je učinjeno u ovom primeru.

Elegantna minimalistička kuhinja

Crvena boja ne mora da preplavi prostor. Ovakva pozadina je dovoljna za postizanje utiska elegantne minimalističke kuhinje.

Comments