Kim i Kate su se upoznale preko modnog dizajnera Riccarda Tiscija, a poznanice su od 2014. godine. Kim je dodala i to da smatra da je Kate THE modna ikona, koja je definisala čitave generacije stila i kulture, i da je počastvovana time što je predstavila kao novo lice svog brenda SKIMS. Saradnja između Kim i Kate pokazuje nam da je 2021. godina, godina u kojoj se briše granica između starog i novog modnog sveta, i u kojoj se konačno normalizuje prihvatanje svih različitih oblika ženskih tela – od poznate mršavice Kate, do žene sa izraženim oblinama kao što je Kim. Takođe, ova kolaboracija još jednom potvrđuje da je SKIMS brend koji zaista misli o tome šta žene žele da nose i u čemu se osećaju najprijatnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKIMS (@skims)

Povodom lansiranja kolekcije, Kate je izjavila kako je ona i do sada nosila donji veš brenda SKIMS, a kako ga ne nosi samo ona, već i njena osamnaestogodišnja ćerka Lila Grace, kao i njena majka Linda Shepherd. Iako je saradnja sa Kate Moss velika vest za već poznati brend SKIMS, on u ovoj godini zaista niže uspešne saradnje, a jedna od njih je i saradnja sa Team USA, američkim timom žena koje odlaze na Paraolimpijske i Olimpijske igre u Tokiju. U okviru ove saradnje nastala je limited edition kolekcija sportske odeće, donjeg veša i odeće za spavanje, čija su lica bile američke atletičarke; fudbalska zvezda Alex Morgan, plivačica Haley Anderson, paraolimpijska atletičarka Scout Bassett, skakačica sa preponama Dalilah Muhammad i košarkašica A’ja Wilson.

U svakom slučaju, u budućnosti predviđamo velike saradnje brenda SKIMS, a bilo je sjajno ponovo videti Kate Moss u svetu modelinga, kako na fotografijama kampanje nove SKIMS linije, tako i u videu koji je snimila u okviru najnovije modne kolekcije brenda Fendi – iza koje stoji kreativni direktor Kim Jones.

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Jovana Pantić

Comments