#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Čvrsta žena: Marguerite “Peggy” Guggenheim

Čvrsta žena: Marguerite “Peggy” Guggenheim

Starleta. Riječ je s kojom se danas često susrećemo. Čak i prečesto, rekla bih. Starlete izazivaju sveopće zgražanje javnosti i nitko ih ne shvaća preveć ozbiljno. Krase ih bogatstvo i, na neki način, naglo stečena slava. Naravno, nemaju nikakvog talenta. Ali, kako je to bilo u prošlosti?

Jedna je žena prkosila svima svojim bogatstvom i dotjeranošću, mijenjajući ljubavnike i priređivajući orgije, posjećujući skupe hotele i vozeći najbolje automobile, okružena, naravno, svojim psima kojima je pribavila plemićke titule.

Margerit “Pegi” Gugenhajm (Marguerite “Peggy” Guggenheim) rođena je 26. kolovoza 1898. godine u Njujorku. Umrla je 23. prosinca 1979. u Veneciji. Amerikanki, rođenoj u obitelji milijunaša, od malena nije ništa nedostajalo. Njen joj je otac, kada je poginuo u brodolomu “Titanika”, ostavio golemo bogatstvo i nešto što je Margerit “Pegi” Gugenhajm označilo cijeli život – ljubav prema slikarstvu.

S prvim danima punoljetnosti, otisnula se na put oko svijeta. Kako to i priliči, zaustavila se u Parizu, gdje se i udala. Čovjeku za kojeg se udala rodila je dvoje djece, ali je, nažalost, rano ostala udovica.

Premda se tako mnogima činilo, ona nije bila samo hirovita bogatašica, koja se zbog dosade i mode druži s umjetnicima. Ona je o umjetnosti znala mnogo više nego što su joj mnogi htjeli priznati.

Slavna kolekcionarka je od svojih najranijih početaka bila iznimno hrabra – znala je čemu teži i što želi, te je uspostavljala poznanstva s radikalnim i zanimljivim umjetnicima njenog doba.

Na nagovor Semjuela Beketa (Samuel Beckett), 1938. godine otvorila je svoju prvu galeriju u Londonu. Prve izložbe galerije “Guggenheim” izazvale su skandal za skandalom. Posjetitelji su se redovito tukli i palili (njima) odvratne kataloge. Naravno, moderni umjetnici, pretežito nadrealisti, tim su skandalima bili oduševljeni. “Mission accomplished”, rekli bismo.

Kolaž1 Čvrsta žena: Marguerite “Peggy” Guggenheim

Sva lica Margerit “Pegi” Gugenhajm

Izvor fotografija: theredlist.fr


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

Editors choice