Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Muzička industrija se suočila sa mnogim teškim trenucima, zapravo najmanje otkrićem interneta, koji je pretio da će čitavu industriju baciti na kolena. Kako se način na koji konzumiramo muziku razvijao kroz vinil i CD do MP3 i striminga, umetnici i neke platforme za striming naučili su da se prilagođavaju – ili rizikuju opstanak.

Za one koji zarađuju za život od muzike uživo – umetnicima, tehničarima, putnicima, agentima i mnogim drugima – vremena su u ovom trenutku neverovatno teška. Neki stručnjaci smatraju da nećemo prisustvovati festivalu ili svirci barem do jeseni 2021. godine. Kako će to uticati na sektor u narednih nekoliko meseci, tek treba da se utvrdi, ali to će se osećati. Ova situacija utiče na umetnike, ne samo iz finansijskih razloga, već i zbog potrebe za kontaktom sa svojom publikom – koncerte ipak ne može da zameni YouTube ili Instagram live. Međutim, postoje brojne dobre strane ovakve komunikacije muzičkih zvezda sa svojom publikom.

View this post on Instagram

I was truly honored to perform with my friends @andreabocelliofficial , @ladygaga, @langlangpiano and @johnlegend .  Thank you from the bottom of my heart, to the heroic health care workers, first responders and all those who are making unbelievable sacrifices to keep us safe.  Be strong and take good care. Love, Celine xx… ❤️ . Quel honneur de performer avec mes amis #andreabocelli, #ladygaga, #langlang et #johnlegend. Merci du fond du coeur à tous ces héros travailleurs de la santé, aux premiers répondants et à tous ceux qui font des sacrifices incroyables pour notre sécurité. Soyez forts et prenez bien soin de vous. Love, Céline xx… ❤️ #TogetherAtHome . Link in bio / Lien dans la bio

A post shared by Céline Dion (@celinedion) on

Povezivanje sa publikom, humanost i odgovornost

Ono što vidimo, međutim, su umetnici koji otkrivaju nove načine povezivanja sa svojom publikom, kao što ističe superzvezda Afrobeats Davido. “Jedan od pozitivnih uticaja je promena u razmišljanju”, kaže on iz Lagosa. “Još uvek imamo želju za stvaranjem i dostizanjem obožavalaca, ali ovo (pandemija) nas je prisililo da budemo više inventivni, ali i svesni u ovom procesu.” Zaista, videli smo porast inventivnog programiranja od mnogih muzičara. Od serije #BrightMinded Miley Cyrus do serije “Jedan svet: Zajedno kod kuće” Lady Gage (koja je prikupila više od 127 miliona dolara (102 miliona funti) za Svetsku zdravstvenu organizaciju i pridružene dobrotvorne organizacije) do nezaboravne IG Live bitke između hip-hop legendi DJ Premier i RZA, koji su osvojili vrtoglavih 850.000 pregleda. U međuvremenu, 275.000 ljudi se prijavilo da vide Billie Eilish kako razgovara sa fanovima na njenom IG Live-u – potreba za interakcijom je očigledna.

Editors choice