Šta je, zapravo, flertovanje? Flert je jednostavna zamisao. To je razgovor kojim privlačimo drugu osobu koristeći svoj šarm i razgovorne sposobnosti.

Ako flertujemo s nekim, ne mora nužno da znači da smo zainteresovane za seks sa tom osobom. Uživamo u prijatnom razgovoru koji nam stavlja do znanja koliko smo nekome privlačne.

Čak i kada odlučimo da izađemo s momkom, obučemo se tako da se svi okrenu za nama, pa možda i pokažemo malo kože. Ali, on već zna kako izgledamo gole. Pa, zašto onda otkrivamo svoje atribute drugim momcima? To je zato što volimo da izgledamo dobro, zar ne?

I upravo je to ono što flert uspeva da izazove – osećaj spoznaje sopstvene seksualnosti!

Da li je flertovanje varanje? Pa, zavisi od toga kakvom se flertovanju priklonimo. Postoje tri tipa flerta u kom možemo da uživamo dok razgovoramo sa nekim mimo veze.

Razlika između flertovanja, dodirivanja i dirty talk-a:

#1 Bezopasno flertovanje.

Ovakva vrsta flerta je ona gde koristimo gestikulaciju i glas kako bismo imali lep razgovor. Zadirkujemo osmehom i smehom i super se provodimo! Ovo je savršeno prihvatljivo čak i dok smo u vezi. Ako naš partner ovakvu stvar ne može da podnese, znači da je nesiguran ili da se vređa što nekom drugom poklanjamo pažnju.

#2 Dodirivanje.

U ovakvoj vrsti flertovanja radimo sve iz prethodne stavke, ali onda napravimo i dodatni korak. Koristimo ruke tako što ih, gotovo sve vreme, držimo na nekom delu tela sagovornika. Možda smo nesvesno stavile ruku na njegovo rame, ali i on i okolina ovo mogu da protumače potpuno pogrešno.

#3 Dirty talk.

Kada god pričaju o flertovanju, većina misli baš na ovakav način flerta. Flertovanje je opušteno. Pričati ‘prljavo’ svakako nije. Ako razgovaramo na ovaj način, ako udeljujemo seksualne komentare i komplimente, ili ako pokušavamo da navedemo tu osobu da spava sa nama, to je potpuno neprihvatljivo ukoliko ste već u vezi.

slika flert1 Da li je flertovanje varanje?

Koliko god bilo zabavno, flertovanje bi trebalo da bude promišljena radnja

Kada je flertovanje zanimljivo?

#1 Partner nam nije tu, a mi se nađemo u sred razgovora sa nekim kome se divimo ili ko nam je privlačan.

#2 Ako pričamo sa nekim ko neće pogrešno protumačiti naš razgovor, koji i sam flertuje s nama kako bi razgovor bio još zanimljiviji.

#3 Ne osećamo se preterano seksi i zaista nam je potrebno da osetimo da u sebi i dalje imamo seksualnog šarma.

Comments