Volite da se zaljubite, skačete naglavačke u bazen romantike, ne proveravajući koliko je dubok, povređujete se, patite, sastavljate se i sledeći put vam se opet dogodi isto, Ne odolite kad neko pokaže da mu se sviđate i ako vam se taj tip bar malo dopada, vrlo brzo razvijete emotivni film u svojoj glavi, zaljubite se i prođete kroz isti proces letenja kroz vazduh, skakanja na glavu i razbijanja srca u padu. Da, mogli ste da znate na početku, da malo prikočite, da ne uskočite odmah sa njim u krevet, da ne dozvolite sopstvenoj strasti da vas zavede i navede da otvorite srce osobi koja će vas povrediti. Ali u ukupnom zbiru, to nije ni bitno. Vama je važno osećanje da ste živi, vi ste neka vrsta adrenalinskog zavisnika, a zaljubljivanje je za vas neka vrsta ekstremnog sporta. Ovo su neke od osobina koje imaju ekstremni sportisti u ljubavi, a koje ukazuju na probleme koje imate sa sobom i koje biste mogli da rešavate na konstruktivan način, umesto da se trošite u promešenom investiranju emocija.

Osećate se neispunjeno i nemirno – nezadovoljni ste svojim životom i želite to nezadovoljstvo da otresete sa sebe. Ljuti ste, nestrpljivi, realnost vam je dosadna i sputavajuća i u zaljubljivanju nalazite izlaz iz tih okova, nalazite onu čaroliju, polet i energiju koja vam je potrebna da se osećate moćno, ispunjeno i ostvareno. Pašćete na avanturiste, koji prepoznaju vašu žudnju i nemir i koji vaše okidače pritiska sa lakoćom, kao i na problematične i teške tipove, čije ćete probleme lakše rešavati nego svoje.

Kad ste sami i nemate na koga da usmerite svoju strast, kad vam niko ne podstiče vatru i ne predstavlja predmet vaše okupiranosti i pažnje, prazni ste, malodušni, depresivni. Nemate zašto da živite, ako niste zaljubljeni. Svoju strast ste u stanju da usmerite kreativno i da je uložite u posao koji volite, u druženja i zabavu, ali za to nemate volje kad nemate ljubav. Muškarac vam je potreban da biste kanalisali svoju burnu energiju i kad ste zaljubljeni, možete sve i ništa vam nije teško. Uglavnom se svi tako osećaju kad su zaljubljeni, ali vi gubite životnu radost i smisao, kad niste.

Comments