Neretko su naši izbori partnera povezani sa njegovim finansijskim stanjem, planovima i perspektivom. Kada pogledamo malo dalje jeste veoma važno da li naš potencijalni izabranik ima volje i želje da napreduje i kakav bi bio naš zajednički život.

Potraga za partnerom koji je uspešan i ambiciozan, ponekad može da dobije drugačiji smisao, ali ne ide da ostavite partnera samo zbog toga što je izgubio posao.

Neke devojke dobiju džekpot i pronađu muškarca koji će ih tretirati kao kraljice i podjednako vatreno voleti. Stvarno je istinita činjenica da devojke pri izboru mnogo obraćaju pažnju na to da li dečko studira, čime se bavi, ko su mu roditelji. Ovo je više nesvesna stvar o kojoj se ne priča mnogo, ali prisutna u muško-ženskim odnosima.

Slika 146 Da li novac kupuje ljubav?

Ljubav sve pobeđuje, ali novac pobeđuje i ljubav - govorili su stari Latini

Prvo na šta obratimo pažnju kada sretnemo nekoga jeste fizički izgled i lepota. Ipak, ukoliko slika nema pokriće i zvuk, onda radije menjamo film. Što bi značilo da ukoliko devojku dečko ne oduševi pojavom i harizmom, lepota pada u vodu. Ali, tu se sada uvodi novi trik koji je postao normalna stvar. Ako isti taj neharizmatični dečko ima para i vodi te na skupa mesta, javlja se šansa da ona razmisli o njemu kao potencijalnom dečku. Možda nema domišljate šale i ne trudi se, ali zato ima nešto podjednako primamljivo, a to je novac.

Tužna istina je i ta da se muškarci koji su pod lovom, mnogo manje trude i ne posvećuju dovoljno pažnje devojkama sa mišlju da se novcem može sve kupiti. I može, ali ne i prava ljubav. Uostalom koristoljubive devojke ne traže pravu ljubav, već šansu da je unovče.

Nego, otišli smo u krajnost, a ono što je važno sada da ustanovimo jeste misao koju su nam roditelji, bake i deke ponavljali još od malena: “Uči školu, obrazuj se da nađeš nekog pametnog i uspešnog”. Što i jeste tako. Danas se teško sporazumevaju visokoobrazovani ljudi i oni koji se nisu odlučili da nastave školovanje. Nemaju zajedničkih tema, a ljubavna veza još teže bi uspela ukoliko jedan od partnera stagnira i sputava.

Slika 226 Da li novac kupuje ljubav?

Pun novčanik, prazno srce?

Treba naći ravnotežu, spojiti lepo sa korisnim. Osoba ne mora nužno biti bogata, već dovoljno zanimljiva i vredna tvoje pažnje, još ukoliko je i obrazovana, neće vam manjkati uspeha i mogućnosti.

Ukoliko nađete osobu koja nije uspešna, podstaknite je da napreduje u svojoj struci. U svakom segmentu života može se biti najbolji. Ne treba potcenjivati ničiji posao, a ljubav meriti po stanju na bankovnom računu. Kad se ljubav rodi, zamagle se sve ostale cifre koje su neophodne za lep i lagodan život. Čak i tada trezveno razmišljajte i zapitajte se od čega ćete živeti.

Život udvoje podrazumeva zajednički napredak, a vi se potrudite da svim silama idete napred kao jedna celina, a ne kao odvojene jedinke koje idu svojim putevima.

Izvor fotografija: novosti.rs


Violeta Stojanović

Comments