Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Ako se pitaš zašto taj tip ne reaguje na tvoje suptilne signale, odgovor je – verovatno zato što ih uopšte ne registruje. Pre nego što pomisliš da mu se ne sviđaš i odustaneš od pokušaja da mu se približiš, pokušaj da budeš malo manje suptilna – reci mu da ti je veoma zanimljiv i da bi volela bolje da ga upoznaš, recimo. Tu rizikuješ jedino da shvati da bi htela da se družiš sa njim, a ne nešto više, ali daj mu malo vremena, shatiće, dopreće mu do mozga. Radi se o tome da naši mozgovi različito primaju i tumače informacije, kažu psiholozi, pa ono što je za tebe jasno i direktno, do njegovog mozga putuje zaobilaznim putevima i stiže sa zakašnjenjem. Evo najčešćih nesporazuma pri flertu, viđeno iz ženske i muške perspektive.

Pogledaš ga, pa skreneš pogled i veruješ da mu diskretno stavljaš do znanja da ti on skreće pažnju, da ga gledaš jer ti se dopada (ne možeš valjda da buljiš u čoveka netremice, nije pristojno). Ali on misli da ga tako gledaš jer si primetila nešto čudno i ružno i tvoj pogled uopšte ne shvata kao flert. Oseća se neprijatno (jer možda vidiš nešto grozno na njegovom licu) i kratko “bacanje farova” shvata kao uvredu, a ne kao poziv na udvaranje.

Koristiš sugestivne reči i šalješ mu dvosmislene poruke i veruješ da flertuješ na duhovit i zanimljiv način. Muškarci vrlo retko primećuju i shvataju ženske aluzije, oni imaju drugačiji rečnik i ono što je za tebe zanimljiva igra rečima, suptilne dvosmislenosti koje bude maštu, njega zbunjuje. Pomoglo bi da kažeš “da li primećuješ da pokušavam da flertujem s tobom” – pokušaj, to bi moglo da ima zanimljivo dejstvo.

Stavljaš mu do znanja da ti je dosadno na nekoj zabavi, tako što se praviš da si umorna, jer pokušavaš da nikog ne uvrediš, a da mu staviš do znanja da želiš da idete odatle i radite nešto zabavnije. Neee, to je suviše kompleksna poruka za njega, potpuni promašaj. On će jednostavno shvatiti ono što vidi i čuje – da si umorna i da ti se ide kući. Ok, ti idi, odmori se, a on će ostati da se zabavlja. Dakle, da se kasnije ne biste posvađali zbog glupog nesporazuma, bolje mu reci “smorila sam se za medalju, imaš neki predlog?” i muški mozak će se aktivirati, jer se od njega traži rešenje.

Editors choice