Život na visokoj nozi: 12 stvari koje su pravi #luxurylifegoals

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

U trendu je originalan nakit kao izraz individualnosti – evo gde možeš da ga nabaviš!

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

#musthave aksesoar za leto u stilu Grace Kelly

#weekendescape: Sve što ti je potrebno za romantičan piknik u francuskom stilu

#travelinspo: Nove destinacije koje će tek postati pravi hit!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

3 frizure za maturu koje možeš napraviti sama!

1/2

Ako se pitaš zašto taj tip ne reaguje na tvoje suptilne signale, odgovor je – verovatno zato što ih uopšte ne registruje. Pre nego što pomisliš da mu se ne sviđaš i odustaneš od pokušaja da mu se približiš, pokušaj da budeš malo manje suptilna – reci mu da ti je veoma zanimljiv i da bi volela bolje da ga upoznaš, recimo. Tu rizikuješ jedino da shvati da bi htela da se družiš sa njim, a ne nešto više, ali daj mu malo vremena, shatiće, dopreće mu do mozga. Radi se o tome da naši mozgovi različito primaju i tumače informacije, kažu psiholozi, pa ono što je za tebe jasno i direktno, do njegovog mozga putuje zaobilaznim putevima i stiže sa zakašnjenjem. Evo najčešćih nesporazuma pri flertu, viđeno iz ženske i muške perspektive.

Pogledaš ga, pa skreneš pogled i veruješ da mu diskretno stavljaš do znanja da ti on skreće pažnju, da ga gledaš jer ti se dopada (ne možeš valjda da buljiš u čoveka netremice, nije pristojno). Ali on misli da ga tako gledaš jer si primetila nešto čudno i ružno i tvoj pogled uopšte ne shvata kao flert. Oseća se neprijatno (jer možda vidiš nešto grozno na njegovom licu) i kratko “bacanje farova” shvata kao uvredu, a ne kao poziv na udvaranje.

Koristiš sugestivne reči i šalješ mu dvosmislene poruke i veruješ da flertuješ na duhovit i zanimljiv način. Muškarci vrlo retko primećuju i shvataju ženske aluzije, oni imaju drugačiji rečnik i ono što je za tebe zanimljiva igra rečima, suptilne dvosmislenosti koje bude maštu, njega zbunjuje. Pomoglo bi da kažeš “da li primećuješ da pokušavam da flertujem s tobom” – pokušaj, to bi moglo da ima zanimljivo dejstvo.

Stavljaš mu do znanja da ti je dosadno na nekoj zabavi, tako što se praviš da si umorna, jer pokušavaš da nikog ne uvrediš, a da mu staviš do znanja da želiš da idete odatle i radite nešto zabavnije. Neee, to je suviše kompleksna poruka za njega, potpuni promašaj. On će jednostavno shvatiti ono što vidi i čuje – da si umorna i da ti se ide kući. Ok, ti idi, odmori se, a on će ostati da se zabavlja. Dakle, da se kasnije ne biste posvađali zbog glupog nesporazuma, bolje mu reci “smorila sam se za medalju, imaš neki predlog?” i muški mozak će se aktivirati, jer se od njega traži rešenje.

Editors choice