Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Prepreka dobroj i zdravoj vezi je strah od samoće i sklonost da se vežemo za pogrešnu osobu i provedemo život u vezi u kojoj nismo srećni, sa partnerom o kome nemamo dobro mišljenje, ili nemamo dovoljno zajedničkih vrednosti.
Strah od samoće nije sraman i realan je – ljubav se ne nalazi iza svakog ćoška i ne pada sa neba onda kad je namanje očekujemo, to nije sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvari. Ljubav je mnogo kompleksnija i zahtevnija od svega što o njoj znamo i zamišljamo, a iskustvo nas ponekad dovede do toga da shvatimo da mi nismo za ljubav, za bliske i trajne odnose – možda se plašimo bliskosti i ljubavi, više nego samoće. Teško je osvestiti svoje motive i ubeđenja, a stručnjaci prepoznaju nekoliko tipova žena koje najčešće ostaju same – baš zbog tih ubeđenja.

Aposolutna vera u sudbinu

Vera u sudbinu je ponekad izgovor da ne činimo ništa i da čekamo da se stvari same dese. Ne pada nam na pamet da sudbina nije pasivna, odnosno, da svoju sudbinu ostvaruju oni koji imaju aktivnu ulogu u svom životu, koji rizikuju, preuzimaju inicijativu, a ne oni koji veruju da će im sudbina baciti pred noge stvari koje su im suđene – posao iz snova, srodnu dušu, prijateljstvo, zabavu, ispunjenost i smisao.. Ako shvatate sudbinu kao život koji vam je dodeljen i unapred određen, osećaćete da vas je sudbina izneverila, mislićete da ste ukleti, da nemate sreće i da vam je, eto, takva sudbina. Ali ako sudbinu shvatate kao skicu koju možete da razradite, popunite bojama i detaljima i pronađete u tom radu svoj specifičan izraz i stil, imaćete bogat i ispunjen život, sami ili sa partnerom – partnerski odnosi neće biti merilo vaše sreće i smisla vašeg života.

Editors choice