Barre treninzi su postali jako brzo omiljeni među ljudima koji tek počinju da se bave sportom, mada ih vole i oni koji su redovno sportski aktivni poput modela, poznatih ličnosti, ali i profesionalnih sportista koji ove treninge koriste da bi “iskulirali”. Trening koji kombinuje baletske pokrete, vežbe snage iz pilatesa i dobro istezanje tela poput onog na jogi – i to sve u 45 minuta? Pa to je savršen trening.

Ako si se pitala do sada, evo objasnićemo ti šta je barre. Ovakav vid treninga je ekstremno energičan i treniraš celo telo, a vežbanje je prilagodljivo i početnicima i profesionalnim sportistima. Svaki trening te sve više razgibava, čini mišiće čvršćim i oblikuje tvoju figuru. Samo pomisli na sve benifite koje možeš da dobiješ ovim treninzima – biće ekvivalentni baletskim plesačima, a ti trenutno verovatno ne znaš ni da uradiš plié!

Zapravo, može se reći da tu i “barre” dosta pomaže da uravnotežiš svoje telo tako što se fokusiraš na samo jednu vežbu snage, na primer  kada držiš svoje telo u jednoj pozi. Deluje lagano jer je mali pokret, ali osetiš kako te sve boli, u pozitivnom smislu naravno.

Za razliku od regularnih kardio treninga gde skačeš, udaraš u džak ili jednostavno treniraš regularno u teretani, nikad ne znaš tačan ishod i kakvi će biti rezultati na tvom delu. Sa barre treninzima uvek možeš biti sigurna da ćeš izgledati super.

Stoga, mi ti donosimo uvid u osam instant vidljivih rezultata barre treninga.

Tvoje držanje će se popraviti

U ovim trenizima postoje određene vežbe koje ti jačaju grudi i ramena sa minimalno uloženog truda, što će te automatski sprečavati da se pogrbiš dok sediš na poslu. Posle samo nekoliko treninga, već ćeš da osetiš poboljšanje u svom držanju. Ispraviće ti se leđa, i osetićeš da imaš više snage u svojim mišićima.

Primetićeš promenu na svojoj zadnjici

Glutes mišiće savršeno jača barre trening. Ovo je odličan način da zategneš zadnjicu i povećaš njen obim. Tako što ponavljaš vežbe i držiš konstantu sa njima, videćeš sve bolje rezultate. Ono što je još važnije, rad na tvojoj zadnjici pomaže da se ojačaju svi mišići koji stabilizuju karlicu. To zauzvrat može pomoći da se ublaži pritisak na leđima, bokovima i kolenima.

Ojačaćeš svoj budući six-pack 

Rezultati koje donosi barre trening se fokusiraju takođe kako na balans, tako isto i na snagu. Stoga, tvoji mišići stomaka će osetiti ove treninge veoma brzo i izuzetno intezivno (verovatno i bolno). Barre treninzi će ti dati potporu i dobar uvod da napokon imaš ravan stomak u six-packu o kom si oduvek maštala.

Comments