Leđa će ti takođe ojačati

Vežbe koje ćeš raditi za stomak, neće jačati samo njega. Takođe će ojačati i tvoje mišiće leđa. Mali pokreti jačaju grupu sitnih mišića oko tvoje kičme, što stavlja pritisak na donji deo leđa i tako ga jača. Ovakve vežbe ti pomažu mnogo oko bola u leđima koji osetiš nakon što ceo dan sediš u kancelariji.

Tvoji mišići će (napokon) dobiti definiciju

Nije samo do tvoje zadnjice ili trbušnjaka koje dobijaš redovnim barre treninzima. Postoji određen fokus i na rukama (naročito u početnoj fazi treniranja) što uključuje sve isto što i sklekovi (tricepse, bicepse, kao i ramena) uz pomoć malih tegova. Nakon samo nekoliko treninga ćeš iznenaditi samu sebe kako su ti ruke više definisane i koliko osećaš više snage u njima.

Postaćeš flrksibilnija

Kombinacija istezanja i fokusa da držiš pravilno držanje poboljšava tvoju fleksibilnost tako što pomeraš svoje lične granice. Nema potrebe da budeš razgibana kao profesionalni plesači, ali svakako je poželjno da budeš u što boljoj fizičkoj formi, a razgibanost ti može mnogo pomoći. Pritom ćeš biti iznenađena šta sve možeš da uradiš sa svojim telom nakon što poboljšaš svoju fleksibilnost.

Bićeš manje izložena stresu

Svi znamo da redovan trening iliti treniranje bilo kog sporta pomaže u oslobađanju stresa koji se nakuplja. Između zahtevnih treninga i joge, barre dođe negde između kao zlatna sredina i svakako najbolji izbor. On je ujedno mentalni izazov za organizam, kao i fizički. Zahteva mir kako bi ostala u određenoj pozi koja je vežba u tom trenutku. Neke vežbe deluju kao forma meditacije, naročito kada je tvoj mozak fokusiran na svaki tvoj mali pokret. Napustićeš svaki trening sa osećajem mira i slobode.

I na kraju – smršaćeš

Svi se mučimo da skinemo višak kilograma koji se stvorio vremenom, ali svakako da je još jedna od beneficija ovih treninga i činjenica da ćeš početi da mršaviš. Već nakon nekoliko odrađenih treninga ćeš primetiti razliku na svojoj figuri. Proradiće ti i mišići, što će biti samo jedan plus više za sav tvoj trud. Jednom kada počneš da radiš barre treninge, osetićeš razliku na polju svog tela i uma gotovo odmah.


izvor naslovne fotografije: unsplash.com

Jovan

 

Comments