Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Zbog svoje specifične boje se koristi i za dodavanje boje raznim jelima, a u nekim delovima Azije se koristi i kao poslastica, tako što se biljka marinira u brašno i onda prži na kokosovom ulju što je veoma ukusno.

Lifestyle blogeri su radili poređenje između zelenog matcha čaja i plavog matcha čaja i zaključili da imaju sličnu strukturu. Pošto dolaze od različitih biljaka, plavi ipak ima drugačije antioksidante kojih je i mnogo više i mnogo je zdraviji. Može da se pije i hladan i topao, i – i dalje je jednako ukusan.

Plavi čaj može još da se pravi i od cvetova plavog graška, kao i od svetloplave tajlandske orhideje. Struktura i ukus su dosta slični. Cvetovi plavog graška se potope u vruću vodu i čaj se ostavi da odstoji i ohladi se. U njega potom možeš da dodaš još i mineralnu vodu, što će mu dati potpuno drugačiji ukus. U varijanti ledenog čaja može da te osveži i ugasi žeđ. Kako dodaješ naknadno sastojke u čaj, tako mu se menja i boja. Gubi jačinu plave boje ako dodaš limun ili limetu pa prelazi u neku boju lavande, a sa mineralnom vodom će imati notu sivkaste boje.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Editors choice