Ne, to nije novi seksualni trend, možeš da odahneš, ne moraš da koristiš nikakve muzičke instrumente da bi postigla orgazam na neki nov način, to je osećaj praznine i tuge nakon seksa.

Psiholozi kažu da oko 50 procenata osoba iskusi to bluzično stanje, jer posle seksa dolazi do naglog pada hormona, što vas baca u bedak i nije vam ni do čega. Seks bluz je bio rezervisan za žene, a sada je utvrđeno da se to dešava i muškarcima. Valjda im je sada tek palo na pamet da istražuju ovu pojavu i među muškim svetom i naravno, našli su isto tako visok procenat bluzera. I muškarci imaju srce, kome nije sve jedno sa kim se druži ostatak tela.

Bluzeri opisuju taj pad u daun kao osećanje praznine, kada žele da budu ostavljeni na miru, da budu sami i da se posvete sebi. Istraživači potežu hormone, ali istraživanja ove vrste i inače uvek pronađu hormonsku neravnotežu uz neuobičajeno ponašanje. Naravno da će je uvek naći, kad su osećanja i hormoni povezani, ali to je pitanje kokoške i jajeta – odnosno, šta od čega zavisi i šta je uzrok a šta posledica i da li se uopšte mogu odvojiti i razlikovati, kad su toliko prepleteni međusobno?

View this post on Instagram

#mood70s

A post shared by #Mood70s (@mood70s) on

Možda je nekome dovoljno da kad posle seksa ne može ni da gleda, ni da dodirne osobu sa kojom se upravo seksao, dovoljno da kaže sebi “ma to su hormoni, a ovo je seks bluz” i da ne razmišlja dublje i dalje o tom problemu, ali ja ne mogu da se ne pitam zašto, jer mi odgovori deluju očigledno.

Posle seksa, u kome smo razmenili energiju sa partnerom, trebalo bi da smo raspoloženi za produžavanje prisnosti maženjem i grljenjem, za uspavljivanje u zagrljaju, ili možda za još seksa. Potreba da se partner dezintegriše i da ostanemo sami, ne može da bude normalan i uobičajen deo ljubavnog odnosa, jer ukazuje na to da imamo žestok problem sa shvatanjem i doživljavanjem ljubavnog odnosa.

Comments