Ne, to nije novi seksualni trend, možeš da odahneš, ne moraš da koristiš nikakve muzičke instrumente da bi postigla orgazam na neki nov način, to je osećaj praznine i tuge nakon seksa.

Psiholozi kažu da oko 50 procenata osoba iskusi to bluzično stanje, jer posle seksa dolazi do naglog pada hormona, što vas baca u bedak i nije vam ni do čega. Seks bluz je bio rezervisan za žene, a sada je utvrđeno da se to dešava i muškarcima. Valjda im je sada tek palo na pamet da istražuju ovu pojavu i među muškim svetom i naravno, našli su isto tako visok procenat bluzera. I muškarci imaju srce, kome nije sve jedno sa kim se druži ostatak tela.

Bluzeri opisuju taj pad u daun kao osećanje praznine, kada žele da budu ostavljeni na miru, da budu sami i da se posvete sebi. Istraživači potežu hormone, ali istraživanja ove vrste i inače uvek pronađu hormonsku neravnotežu uz neuobičajeno ponašanje. Naravno da će je uvek naći, kad su osećanja i hormoni povezani, ali to je pitanje kokoške i jajeta – odnosno, šta od čega zavisi i šta je uzrok a šta posledica i da li se uopšte mogu odvojiti i razlikovati, kad su toliko prepleteni međusobno?

Možda je nekome dovoljno da kad posle seksa ne može ni da gleda, ni da dodirne osobu sa kojom se upravo seksao, dovoljno da kaže sebi “ma to su hormoni, a ovo je seks bluz” i da ne razmišlja dublje i dalje o tom problemu, ali ja ne mogu da se ne pitam zašto, jer mi odgovori deluju očigledno.

Posle seksa, u kome smo razmenili energiju sa partnerom, trebalo bi da smo raspoloženi za produžavanje prisnosti maženjem i grljenjem, za uspavljivanje u zagrljaju, ili možda za još seksa. Potreba da se partner dezintegriše i da ostanemo sami, ne može da bude normalan i uobičajen deo ljubavnog odnosa, jer ukazuje na to da imamo žestok problem sa shvatanjem i doživljavanjem ljubavnog odnosa.

Comments