Uglavnom nam je dovoljno da neka Facebook prijateljstva izdvajamo od nekih drugih i da one sa kojima češće komuniciramo, četujemo, komentarišemo postove i doživljavamo ih kao pametne, dopadljive, zanimljive i drage osobe, smatramo svojim najboljim Facebook prijateljima. Čak i kad imamo maksimalan broj prijatelja na jednom profilu, broj onih sa kojima stvarno imamo neku razmeru sigurno nije veći od tridesetak.

Koliko teška može da bude misija upoznavanja tih tridesetak posebnih prijatelja, koje svakako želimo da sretnemo, a za koje nikada ne bismo ni znali, da nije Facebook? Ne preterano, jer slučaj radi za nas, pa će nekoga iz nekog veoma udaljenog mesta dovesti dovoljno blizu, da možemo malo da se potrudimo i organizujemo susret.

Facebook Da li ti je palo na pamet da upoznaš svoje Facebook prijatelje?

Facebook je sigurno dodatno smanjio svet, za koji i ovako važi da je mali i povećao frekvenciju slučajnosti, za koju ionako važi da ne postoji. Dakle, nije teško upoznati se i sresti u realnosti, sa onom malom grupom posebnih Facebook prijatelja, čije statuse stalno lajkujemo i sa kojima se često odlično provedemo, ne shvatajući kad je pre prošlo dva sata u dopisivanju.

Ali, ima i onih koji žele da upoznaju sve svoje virtuelne prijatelje. Jedan mladić iz Australije rešio je da sa svima popije kafu.

Razmišljajući o tome da je on verovatno imao para i vremena da započne ovu zahtevnu misiju, a verovatno su ga i sponzorisali neki proizvođači kafe, možemo da smislimo i neke inovativne projekte na temu internacionalne kulturne razmene, ko zna, vredi pokušati.

Ako se međutim ograničite na ovdašnje prostore i pronađete odgovarajući povod i priliku, zaista možete da upoznate veliki broj svojih Facebook prijatelja. U svakom gradu postoji neko dešavanje koje će biti povod za susret sa njima uz sadržaj koji svima odgovara. Muzički i filmski festivali, koncerti, književne večeri, sajmovi, dani paprike ili vina, Guče i kobasicijade, Dani komedije i piva i koječega, samo se raspitajte, svuda ih ima.

Sa kraja na kraj Srbije nije suviše teško stići, a ako znate da ni ove godine nećete ići u Grčku na more, eto mnogo pristupačnijeg načina da provedete odmor. Samo treba da vidite koliko Facebook prijatelja možete da okupite i na kojim dešavanjima i da ih nagovorite da se pojave. Naravno, uvek će se desiti da se ne pojavi neko na koga ste baš računali i da vas prijatno iznenadi neko za koga ste bili sigurni da ima pametnija posla nego da virtuelna prijateljstva realizuje uz kafu i piće.

Sva je prilika da ćete lakše upriličiti radosne susrete sa svojim Facebook društvom, nego sa Facebook udvaračima, koji svoje interesovanje ispucavaju flertom u sitnim satima i nikad im ne padne na pamet da predlože da se sretnete negde na pola puta, ne pozovu vas da dođete kod njih i ne kažu vam da će rado doći da vas izvedu na piće i provedu sa vama par sati nekog vikenda, kad oboje imate vremena.

Prijatelji su uvek pouzdaniji od udvarača, čak i u virtuelnom svetu.

O Facebook prijateljima i vezama, pročitajte i ovo:

A da zaviriš u nečiju dušu, a ne u Fejsbuk profil?

Novi seks sa Fejsbukom

Aleksina Đorđević

Comments